Vilppola ja Palomäki jatkavat Lohen paidassa myös kesällä 2023

Janne Palomäki ja Matti Vilppola jatkavat Lohen paidassa myös kesällä 2023.

Janne Palomäki ja Matti Vilppola edustavat Lohen jatkuvuutta: duo on kulkenut käsi kädessä Lohen kanssa Suomensarjan Itälohkosta Superpesiksen karsintoihin.

Sekä Palomäki (s. 1998) että Vilppola (s. 1995) aloittivat Lohen paidassa jo kaudella 2018, joten tuleva kausi on kuudes peräkkäinen Koskenharjulla.

Vilppola löi viime kaudella Lohesta kolmanneksi eniten kärkilyöntejä, yhteensä 82, onnistusmisprosentilla 60,29%. Joukkueen kapteenille viime kausi oli pettymys, mutta siitä kaivetaan voimaa tulevaan:

”Voin vakuuttaa, että Lohi tuo parempaa versiota itsestään esiin ensi kaudella.”

– Pettymys kauden jälkeen oli kovin sitten varmaan Suomensarjan nousupelien tappioiden jälkeen.

– Tourujoessa veden vähän virrattua asiaa pystyi katsomaan taas vähän uudesta valosta: kovatasoisemmassa Ykköspesiksessä kuudes sija siitä huolimatta, että emme missään vaiheessa saaneet omaa pelaamista sille tasolle, missä meidän edellytykset olisivat parhaimmillaan olleet.

– Tavoitteellisessa kilpaurheilussa epäonnistumiset kuuluu bisnekseen ja tärkeintä on, miten niihin reagoidaan ja miten touhua kehitetään. Itselläni on sataprosenttinen luotto siihen, että Lohi kehittyy.

– Tästä syystä oli ilo sopia jatkosta omalle pelaajauralle Lohessa. Lohesta ja tästä yhteisöstä on tullut itselleni todella tärkeä. Odotan innolla ensi kesän pelejä kotiyleisön ja tonnin kalojen edessä. Voin vakuuttaa, että Lohi tuo parempaa versiota itsestään esiin ensi kaudella.

Katso myös: Lohen kausikortit myynnissä – tilaa omasi postitse täältä!

Lohen kapteeni Matti Vilppola lyömässä
Lohen kapteeni Matti Vilppola lyöntivuorossa kaudella 2021. Kuva: @Vilkoski

Vaihtajana viihtyvälle Palomäelle loukkaantumisten vaivaama viime kausi oli haasteellinen myös yksilötasolla. Palomäki pelasi vain noin puolet kesän otteluista ja eikä päässyt missään vaiheessa kautta täyteen pelikuntoon.

– Tosi hyvällä fiiliksellä taas jatkamaan työntekoa ja kehittymistä joukkueen kanssa. Viime kausi jätti varsinkin henkilökohtaisesti paljon nälkää tulevaan kesään ja se antaa paljon motivaatiota pitkään talvikauteen.

13 ottelussa Palomäki löi 33 kärkilyöntiä, onnistumisprosentilla 50%. Tuotuja tuoksuja tuli tilille yhdeksän, kun Vilppolalle niitä kertyi seitsemän.

Janne Palomäki Lohen paidassa 2021
Janne Palomäki Lohen paidassa Lohen paidassa kaudella 2021. Kuva: Vilkoski

Lohessa täyspainoinen harjoittelu aloitettiin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna lokakuun mennessä hikiliikuntaa harrastaessa.

Uudet kasvot, Superpesiksestä Loheen siirtynyt Sebastian Lahti ja Oulun Liposta lohinuttuun vaihtanut Roope Pöyry tuovat Vilppolan mukaan energiaa joukkueeseen:

– Lahti on jaloistaan nopea, mutta juttua tulee vielä nopeammin. Tuo runsaasti lisäapua etenemispuolelle. Tuo joukkueeseen ainakin huonoa huumoria ja vähentää hiljaisia hetkiä. Ilahduttaa myös pelillisillä suorituksilla ensi kaudella niin sisällä kuin ulkona.

– Urheilija, todella monipuolinen pelaaja niin pesiksessä kuin näköjään muissakin mailapeleissä. Hyvä, urheilullinen, nuori ja nälkäinen lisä meidän joukkueeseen, Vilppola toteaa sen sijaan 20-vuotiaasta Pöyrystä.

Lohella on nyt kasassa ensi kesäksi yhteensä yhdeksän pelaajasopimusta. Harjoitusryhmässä on mukana enemmän miehistöä ja lopuista sopimuspelaajista tiedotetaan lähiaikoina.