Jyväskylän Lohi saa lisää etenemisvoimaa Superpesiksestä  – Sebastian Lahti Kempeleen Kiristä Koskenharjulle!

Sebastian Lahti, 21, siirtyy Jyväskylän Loheen 1+1 vuoden mittaisella sopimuksella. Lahti pelasi viime kaudella miesten Superpesistä Kempeleen Kirin paidassa 27 ottelua, tuoden 21 juoksua.

Sebastian Lahti pelaa lohinutussa kaudella 2023.

Sebastian Lahti tuo ennen kaikkea voimaa Jyväskylän Lohen etenemispuolelle. Kokemusta Superpesiksestä löytyy jo neljältä kaudelta (2019-2022). Superpesiksen 97:ssä runkosarjaottelussaan Lahti on tuonut yhteensä 74 juoksua.

Lohen pelinjohtajana myös kaudella 2023 jatkava Jussi Muilu vastaa tälläkin kaudella joukkueen rakentamisesta. Muilun mukaan Lahti on erinomainen lisä joukkueeseen:

– Tämä sopimus on iso asia Lohelle, kyllä tässä tohkeissaan ollaan.

– Mitä nyt ollaan lyhyesti juteltu, niin tuntuma on, että Sebastian on persoonaltaan hyvinkin Lohen näköinen pelaaja. Pilkettä, särmää ja sydäntä löytyy. 

– Peliominaisuudet taas paikkaavat sisäpelissä niitä aukkoja, mitä menetettiin (Matias) Kauppisen lähdössä. Ulkopelirooli mietitään talven aikana, mutta vastuuta on ulkonakin luvassa, Muilu päättää.

”Mitä nyt ollaan lyhyesti juteltu, niin tuntuma on, että Sebastian on persoonaltaan hyvinkin Lohen näköinen pelaaja. Pilkettä, särmää ja sydäntä löytyy.”

Ensimmäisen superpesisottelunsa Lahti pelasi jo vuonna 2019 kasvattajaseurassaan Siilinjärven Pesiksessä, tuolloin vasta 17-vuotiaana, ja tämän jälkeen otteluita Superpesiksessä on kertynyt yhteensä 121 (97 runkosarja + 24 alemmat/ylemmät pudotuspelit).

Pääsarjatason lisäksi Lahdelta löytyy kokemusta Ykköspesiksestä 24 ottelun verran Siilinjärven Pesiksestä, jonka riveissä Lahti pääsi juhlimaan nousua Superpesikseen syksyllä 2018.

Parin superpesiskauden jälkeen Lahti tekee paluun Ykköspesikseen Jyväskylän Lohen paidassa:

– Emäntä opiskellee täällä (Jyväskylässä), ja pari vuotta tuossa reissanut ristiin rastiin. Muuttanut vähän väliä, niin mietin, että nyt on hyvä aika sillai rauhoittaa elämäntilanne ja täältä löytyi sitten oikein hyvä pelipaikka.. ja hyvä joukkue! 

– Kyllähän sitä aina jännityksellä lähtee uuden porukan mukkaan, mutta onneksi siellä on tuttuja pelikavereita, niin helppoa varmasti tulla porukkaan mukkaan ja päästä pellaamaan, Lahti toteaa tulevasta kaudesta savolaisella korostuksellaan.

Vastaus tulee myös nopeasti, kun kysytään minkälaisen pelaajan Lohi Sebastian Lahdesta saa;

– No toivotaan nyt ainakin, että nopean. Juoksuja olisi ainakin tarkoitus tuoda enemmän kuin viime kesänä. 

– Varmaan sellainen läpimurtokausi ainakin ulkopelin osalta olisi tavoitteena. Ei oikein näytönpaikkaa irronnut tuolla ylempänä, ni haetaan vauhtia vähän alempaa ja toivotaan, että sitä kautta lähtis hommat rullaamaan.

Myös Matias Hangasmaa, Samu Saarinen, Valtteri Havukainen ja Tuomas Luukkonen ovat jo tehneet jatkosopimuksen Lohen kanssa.

Sen sijaan upean ykköspesiskauden pelannut Matias Kauppinen ei jatka ensi kaudella Lohessa. Uusi osoite on Superpesiksessä, Imatran Pallo-Veikoissa. 

Muista uusista pelaaja- ja jatkosopimuksista ilmoitetaan tuttuun tapaan syksyn edetessä.

Sebastian Lahti (s. 27.7.2001)

  • Superpesis (runkosarja): 97 ottelua, 74 tuotua
  • Alemmat pudotuspelit: 21 ottelua, 20 tuotua 
  • Ylemmät pudotuspelit: 3 ottelua, 1 tuotu
  • Ykköspesis: 21 ottelua, 30 tuotua
  • Muuta: A-poikien Itä-Länsi (2019), B-poikien Itä-Länsi (2018)