Kiitos Lohen kumppaneille kaudesta 2022!

On tullut aika kiittää. Valtava kiitos Lohen loistaville yhteistyökumppaneille ja kannattajille kaudesta 2022! 

Kilpailullisesti Lohen kausi päättyi runkosarjan kuudenteen sijaan miesten Ykköspesiksessä. Kesän 2021 upeiden pudotuspeliotteluiden ja Superpesiksen nousukarsintojen jälkeen kausi oli luonnollisesti pieni pettymys sekä Lohen taustoille, että joukkueelle. 

Isossa kuvassa kausi oli kuitenkin hieno osoitus siitä, miten Lohen pitkäjänteinen työ kantaa. Lohi on noussut Suomensarjan Itälohkon kestomenestyjästä varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi Ykköspesiksessä. 

Lohi on osoittanut, että sen pelipaidassa voidaan menestyä Ykköspesiksessä joka vuosi, ja että se on valmis ottamaan seuraavia steppejä ylöspäin. Kohti ylempiä tasoa.

Vankan pohjan kilpailutoiminnalle luo kaksi asiaa: pitkäjänteinen työ ja kumppanit. Kumppaneihin voi laskea myös Aina Aurinkoisen Koskenharjun upean yleisön.

Yleisö on joukkueen tukena peleissä, mutta se auttaa myös kumppanimyynnissä ja tuo suoria euroja myynnin kautta. Lohen yhteistytökumppanit ja katsojat mahdollistavat sen, että Lohi voi mennä seurana eteenpäin. Siksi heille kuuluu myös isoin kiitos. 

Viime kaudella Lohella oli koko Ykköspesiksen kolmanneksi suurin katsojakeskiarvo: 453,8 katsojaa per ottelu. Vain Haminan Palloilijat ja Oulun Lippo keräsivät suuremman katsojakeskiarvon (Ykköspesiksen katsojamäärät). 

Viime vuoteen (532,9) nähden yleisökeskiarvo putosi jonkun verran, mutta kaudella 2021 pelasimme myös kilpailullisesti ilmiömäisen kauden, venyen aina Superpesiksen karsintoihin saakka. 

Näkyvyyden osalta tulee muistaa lisäksi pesäpalloliiton ja Ruutu+ -palvelun yhteistyö, joka aloitettiin juuri tänä kesänä 2022. Kaikki Ykköspesiksen ottelut pystyi katsomaan Sanoma Median omistamasta Ruutu+ -suoratoistopalvelusta. 

”Tulevalla kaudella on myös yksi oma erityispiirteensä – Jyväskylän Lohi täyttää keväällä varsin merkittävät 99 vuotta.”

Ruudun kautta Lohen kotiotteluita katsoi keskimäärin 1076 silmäparia ottelua kohden, mikä kertoo siitä, että samalla kun Koskenharjulle tuli jokaiseen kotipeliin keskimäärin noin 450 katsojaa, seurattiin Lohen otteita yli kaksinkertaisella katsojamäärällä myös etäyhteyksin.

Pettymys kilpailullisesti on aina joskus paikallaan – se kertoo siitä, että Lohessa halutaan mennä eteenpäin. Halutaan olla paremmalla tasolla. Tuota pettymyksen ja kiukun tunnetta valjastetaan syksyn ja talven aikana positiiviseksi energiaksi, jolla asioita yritetään tehdä ensi kaudella taas hieman paremmin. 

Huilit on siis huilattu, nyt on aika aloittaa uusi urakka, uusi työ ja uuden kauden valmistelut. 

Ensimmäisiä uusia pelaajasopimuksia onkin jo julkaistu ja lisää julkaistaan lisää tulevina viikkoina ja syksyn edetessä. Otamme yhteyttä myös yhteistyökumppaneihimme syksyn aikana ja etsimme luonnollisesti koko ajan lisäksi uusia tukijoita rinnallemme. 

Tulevalla kaudella on myös yksi oma erityispiirteensä – Jyväskylän Lohi täyttää keväällä varsin merkittävät 99 vuotta. Ennen kaikkea pitkäaikaisille talkoolaisillemme kuuluu tästä iso kiitos. Teidän ansiostanne Lohi on Lohi (edelleen).

Mutta nyt – vielä kerran – valtava kiitos ja kumarrus kaikille Lohen tukijoille ja yhteistyökumppaneille kaudesta 2022! Ilman teitä olisi aika vaikea olla tässä pisteessä.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan Lohen yhteisöön, joko kumppanina, tukijana tai talkoolaisena, laita sähköpostia tai soita.

Oli kyse sitten markkinointisopimuksesta, makkaranpaistosta tai haluaisit vain vaikka kuulla hieman seurastamme lisää, voit aina ottaa yhteyttä:

Heikki Mehtonen
Jyväskylän Lohi ry
Puheenjohtaja
heikki.mehtonen@gmail.com
040 701 5459