Roope Pöyry Jyväskylän Loheen: ”Haluan isolle vastuulle joukkueessa”

Jyväskylän Lohi on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Roope Pöyryn, 20, kanssa. Pöyry siirtyy Loheen Oulun Liposta.

Viime kaudella Kiimingin Urheilijoiden kasvatti pelasi Ykköspesistä Oulun Lipossa lyöden 21 ottelussa 1+7 juoksua ja 54 kärkilyöntiä onnistumisprosentilla 59,34%.

– Lohi on aina ulkopuolelle ja vastustajan silmin näyttänyt hyvin yhteisölliseltä seuralta ja tiiviiltä joukkueelta. Huomaa, että Lohi on ylpeyden aihe kaikille seurassa ja pidän kunniakkaana päästä osaksi sitä.

– Aika paljon on joukkue tuollaista samaa ikäluokkaa, ja vaihtuvuutta joukkueessa on ollut aika vähän, niin kertoi itselle siitä, että siinä on ollut hyvä seura taustalla valmennuksineen. Lohi oli itselle sitten lopulta aika selkeä valinta, Pöyry kommentoi.

”Mahtava päästä kerrankin Koskenharjun yleisön eteen pelaamaan tuohon kotijoukkueen puolelle.”

Viime kaudella varsinkin kakkosvaihtojen onnistumisprosentti oli varsin mallikas: 72,73%. Pöyry tuokin tehoja ennen kaikkea Lohen vaihtotilannepelaamiseen.

– Toivottavasti onnistuu joukkueeseen tuomaan persoonana sellaista periksiantamattomuutta (ja ehkä huonoa huumoria, jos sitä kaivataan). Sisäpelissä sitten vaihto- ja takatilanteita purkavaa ristikäsilyöjää.

Roope Pöyry Jyväskylän Loheen yksivuotisella sopimuksella.

Oulussa Pöyry pelasi pääosin numerolla seitsemän ja kolmospolttajana. Lohessa nuori pelimies janoaa lisää vastuuta:

– Haluan isolle vastuulle joukkueessa. Talvikausi on jo tärkeä, että pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, toimintatapoihin ja Lohen identiteettiin, joka on aika vahvasti läsnä tekemisessä, ja jota itse pidän tärkeänä. Haluaa sitten olla sen arvoinen.

– Loppuun täytyy vielä sanoa, että mahtava päästä kerrankin Koskenharjun yleisön eteen pelaamaan tuohon kotijoukkueen puolelle!

– Pidetään Koskenharju vaikeana paikkana jatkossakin vierasjoukkueelle, Pöyry päättää.

Katso myös: Lohen kausikortit kaudelle 2023 nyt myynnissä – tilaa oma kausikorttisi täältä!

Roope Pöyry (15.11.2001)

  • Ykköspesis: 23 ottelua, 1+8 lyötyä, 9 tuotua, 55 kärkilyöntiä
  • Suomensarja: 40 ottelua, 4+30 lyötyä, 37 tuotua, 167 kärkilyöntiä
  • Kasvattajaseura: Kiimingin Urheilijat