Raportti: Pisteet upposivat Mantun monttuun

Jyväskylän Lohi koki kolmannen peräkkäisen tappion sunnuntaina Siilinjärven Pesikselle lukemin 2-0 (3-2, 8-0). Samalla Vähäkyrö sai pisteen Lievestuoreelta, joten ero joukkueiden välillä on nyt kahdeksan pistettä.

Lohi hyökkäsi Mantun monttuun aggressiivisesti. Heti kärjestä rakennettiin tilanne päälle, mitä asteli purkamaan Tuomas Mattila. Maturen myrkyllinen kuhmolainen yllätti tyystin Siilinjärven 2-kopparin ja pallo livahti puolittain läpi.

Puolittaisen läpilyönnin ansiosta Lohi siirtyi ottelussa 2-0 -johtoon. Ikävä kyllä avausvuoron hurmosta ei saatu jatkettua pidemmälle, vaan onnistumiset jäivät kahteen juoksuun.

Siilinjärvi sai läpi ottelun pelattua vahvasti vaihtotilanteet (3-tilanteita 23), joten yrityksiä kotiin syntyi reilusti. Ensimmäisessä vuorossa Lohi vielä tylsytti SiiPen hyökkäyksen, mutta toisen tasoittavalla SiiPe hienoisella avustuksellakin pääsi peliin mukaan ja siirtyi 3-2 -johtoon.

Tämän jälkeen ei enää jaksolla juoksuja – ikävä kyllä – nähty kumpaakaan suuntaan. Lohella oli neljännen tasoittavalla vielä tilaisuus juoksujen tekoon ja kotiutusta päästiin yrittämään useampaankin kertaan. Tällä kertaa kuitenkin tuloksetta.

Toinen jakso lässähti täysin

Toisella jaksolla Lohella jäi räpylät koppiin, eikä kovin montaa mailaakaan tarttunut matkaan. 

Kotijoukkueen Eemeli Paldanius avasi heti jakson lyömällä kunnarin tyhjään kenttään, minkä jälkeen Lohen oli vaikea päästä peliin takaisin mukaan.

Lohi ei saanut kolmeen ensimmäiseen vuoroon ainoatakaan kotiutusyritystä, kun taas SiiPe naputteli juoksuja yhteensä kahdeksan viidestätoista yrityksestä.

Tiistaina Vähäkyrö Koskenharjulle

Jyväskylän Lohi on nyt siis sarjan viimeisenä ja putoamassa tätä myöten takaisin Suomensarjaan. Estääkseen ranskalaisen visiitin Ykköspesiksessä, tulisi Lohen nousta Vähäkyrön ohi sarjataulukkossa.

Vähäkyrö on kahdeksan pistettä edellä, mutta myös yhden pelin enemmän pelanneena. Tilanne on varsin hankala, mutta ei täysin mahdoton. Lohen tulisi voittaa kaikki kolme viimeistä otteluaan ja Vähäkyrön vastaavasti hävitä omansa. 

Vähäkyrö pelaa enää kaksi ottelua, tiistaina Lohea vastaan ja päätöskierroksella 10. elokuuta Haminaa vastaan. 

Selvää kuitenkin on, että jos edes ohut mahdollisuus säilymiseen halutaan säilyttää, tulee Lohen voittaa tiistaina Vähäkyrö kotonaan.

Kesän viimeisiä pelejä viedään, joten tervetuloa Aina Aurinkoiselle seuraamaan Lohi-Vähäkyrö -ottelua tiistaina 1.8.2017 kello 18:00!

Lohen jäljellä olevat ottelut:

  • 1.8. klo 18:00 Lohi – Vähäkyrö
  • 6.8. klo 16:00 Pöytyä – Lohi
  • 10.8. klo 18:00 Lohi – Ulvila
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.