Raportti: Lohi taipui Haminan käsittelyssä

Jyväskylän Lohi hävisi torstaina Haminan Palloilijoille lukemin 0-2 (2-8, 0-4). Tilanne sarjapaikan osalta on kiperä.

Lohi taisteli torstaina Haminaa vastaan molemmissa jaksoissa noin kaksi vuoroa, mutta molempien jaksojen kolmannessa vuorossa Hamina onnistui karkaamaan selkeään johtoasemaan ja viemään voiton. Neljänsissä vuoroissa ei enää takaa-ajoa saatu käynnistettyä.

Ensimmäisellä jaksolla Hamina löi kahteen ensimmäiseen vuoroon molempiin juoksut, kun Otso Mäkelä ja Henri Heikkilä onnistuivat mailan varressa. Lohi pääsi kaventamaan toisen tasoittavalla tilanteen lukemiksi 1-2, kun Akseli Saukkola löi Henri Pennasen kotipesän turviin.

Kolmannessa vuorossa Lohen niska kuitenkin taittui. Hamina sai tilanteen päälle ja Otso Mäkelä onnistui lyömään kaksi kertaa miehen kotiin. Kun vielä Oskari Vihmanen onnistui lyömään jatkotilanteesta juoksun, olivat lukemat Haminalle jo 5-1. 

Saukkola löi neljännessä vuorossa vielä Ville Rauhalan kotiin, mutta Lohi ei päässyt enää tässä vaiheessa mukaan kamppailuun ja jaksolukemat vieraille: 8-2. 

Jaksot veljiä keskenänsä

Kovin oli samanlainen myös toisen jakson kaava. Lohi aloitti väkevästi ja sai heti palottoman ajon päälle ensimmäisellä vuorollaan. Peräti kolmesta kotiutusyrityksestä huolimatta, ei juoksutili kuitenkaan auennut.

Lohi onnistui pitämään Haminan ilman kotiutusyrityksiä ensimmäisen tasoittavalla ja pääsi uudestaan sisälle. Taas saatiin tilanne päälle ja yrityksiä kotiin, mutta jälleen kerran tuloksetta.

Kun et itse tee, niin kaveri rankaisee. Tämä poikkiurheilullinen ja universaali klisee on ikävä kyllä lähes aina totta. Lohi sai vielä kolmannen aloittavallakin kaksi yritystä kotiin, mutta tälläkään kertaa ei miestä saatu kotiin, mutta sen sijaan Hamina näki tilaisuutensa ja käytti sen hyväkseen.

Hamina löi, jälleen Otso Mäkelän toimiessa kapellimestarina, kolme juoksua kolmanteen vuoroon ja eteni 4-0 -johtoon. Tästä Lohi ei enää päässyt lähellekään kiriasetelmaa, joten ottelu oli niin sanotusti siinä.

Loppulukemat siis Haminalle 0-2 (2-8, 0-4). Lohelta palkittiin ykkösvahtina ja kärkenä hyvin pelannut Joni Lehikoinen sekä lukkari Matias Hangasmaa. Haminan palkinnot pokkasi hurjaa lyöntivirettä esitellyt Otso Mäkelä (kotiututukset 7/8) sekä Juha Toikka.

Lohi matkaa seuraavana Siilinjärvelle

Hamina nousi voitollaan pisteen päähän Siilinjärven Pesiksestä, kenen vieraaksi Lohi seuraavana matkaa sunnuntaina 30.7.2017. Ottelu alkaa Mantun Montussa kello 17:00 alkaen.

Lohi on nyt sarjan viimeisenä, seitsemän pistettä Vähäkyröä perässä, kun otteluita on pelaamatta neljä. Vähäkyröllä otteluita on enää kolme jäljellä, minkä lisäksi keskinäinen kohtaaminen pelataan tiistaina 1.8.2017 kello 18:00 Koskenharjulle.

Tärkeitä pisteitä on siis jälleen jaossa, sekä sunnuntaina että tiistaina. 

Hamina-ottelun kokoonpanot ja tilastot löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.