Matias Hangasmaa Lohen lukkariksi 2-vuotisella sopimuksella

Haminan Palloilijoita miesten Superpesiksessä viime kaudella edustanut Matias Hangasmaa, 26, siirtyy kahden vuoden sopimuksella Jyväskylän Lohen Ykköspesisjoukkueeseen.

Yhteensä 51 Superpesis- ja 136 Ykköspesis-ottelun kokemuksen omaava Matias Hangasmaa liittyy Lohen paitaan 2-vuotisella sopimuksella. Hangasmaa lähtee hakemaan Lohesta uralleen uutta steppiä lukkarina:

– Loheen on todella hieno palata. Halusin sitoutua projektiin pitkällä tähtäimellä ja siksi olin erittäin tyytyväinen, kun seurakin halusi tehdä samantien kaksivuotisen sopimuksen.

Hangasmaa pelasi edelliskauden Haminan Palloilijoissa, jossa ottelut jäivät pienen loukkaantumisen vuoksi yhdeksään otteluun. Lohessa 26-vuotias lukkari pelasi edellisen kerran kaudella 2017:

– Itselle jäi seurasta todella hyvä kuva, kun siellä viimeksi pelasin. Kannustusjoukot ovat todella intohimoisia ja seuran pelaajista, sekä taustajoukoista välittyy kuva, että seura itsessään on kaikille todella tärkeä asia ja se on erinomainen lähtökohta kaiken toiminnan pyörittämiselle.

– Siitä asti, kun viimeksi pelasin Lohessa, olen seurannut Lohen pelejä ja toivonut aina menestystä. Viime kaudella oli erittäin hieno nähdä, miten hyvin Lohi pelasi ja miten hurmoshenkinen tunnelma peleissä oli. Se on tilanne, josta on todella hyvä jatkaa eteenpäin.

– Haluan omalla panoksellani auttaa Lohea saavuttamaan kaiken potentiaalinsa seurana. Pääsen osaksi huippuorganisaatiota ja jatkamaan sitä projektia, jota Lohi on nousujohtoisesti tehnyt jo pidemmän aikaa.

Hangasmaa korvaa Lohen lautasen äärellä viime kaudella kotipesässä loistaneen Heikki Rantasen. Lohi-paidasta löytyy myös juniorisarjoissa lukkarina loistanut ja viime kaudella pari ottelua erinomaisesti syöttänyt Valtteri Havukainen. Havukainen solmi jatkosopimuksen Lohen kanssa jo kesällä.

Näin ollen Lohen Jussi Muilulla olikin useampia vaihtoehtoja lähteä rakentamaan tulevan kauden lukkaritilannetta. Hangasmaan kahden vuoden sopimus oli lopulta todella mieluinen ratkaisu Lohelle:

– Seuralle ja Matiakselle kahden vuoden sopimus oli alusta asti lähtökohta. Hienoa, että asiat järjestyivät ja saatiin Matias meille.

– Tämä sopimus on Lohelle pidemmän tähtäimen ratkaisu ja tuo meille rauhan lukkaritilanteeseen. Valtteri (Havukainen) saa halutessaan pelejä lukkarina farmin kautta Suomensarjassa ja on valmiina paikkaamaan Hangasmaata mikäli loukkaantumisia tulee, Muilu kommentoi.

Sisäpelissä Hangasmaa on kunnostautunut kotiutuspuolella, ennen kaikkea vahvojen kumuralyöntien kautta. Superpesiksessä rooli sisäpelissä on aikaisempina vuosina jääny vähäisemmäksi, mutta Ykköspesiksessä Hangasmaa on lyönyt yhteensä 136 otteluun 128 juoksua.

– Hangasmaa on meille tuttu pelaaja, joka sopii meidän joukkueen koheesioon mainiosti ja tulee Loheen varmasti täynnä näytönhalua. Jo putoamisvuotenamme 2017 hän kuului ykköspesiksen kärkilukkareihin ja tätä nykyä hän on entistä fyysisempi ja monipuolisempi lukkari. Matiaksesta saamme varmasti apuja myös kotiutusosastolle, Muilu kommentoi.

Matias Hangasmaa (s. 4.6.1995)

  • Superpesis: 51 ottelua, 10 lyötyä, 0 tuotua, 42 kärkilyöntiä
  • Ykköspesis: 136 ottelua, 128 lyötyä, 26 tuotua, kärkilyönnit 303
  • Jyväskylän Lohessa edellisen kerran Ykköspesistä kaudella 2017: 21 ottelua, 10 lyötyä, 0 tuotua, 48 kärkilyöntiä
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.