Vilppola ja Palomäki jatkavat kaudella 2022 Lohen paidassa

Viime kaudella Lohen sisäisen kärkilyöntitilaston voittaja, kapteeni Matti Vilppola ja sisäisen tuotujen juoksujen tilaston kakkonen, Janne Palomäki, jatkavat Jyväskylän Lohessa myös kaudella 2022.

Lohen joukkueen kapteenina kaudella 2021 pelannut Matti Vilppola jatkoi joukkueessa mielellään.

-Lohessa sai jatkamaan hienot ihmiset seuran sisällä ja pesäpallomaailman mahtavimmat fanit. Lohessa on hyvä mahdollisuus kehittyä ja kilpailu joukkueen sisällä pelipaikoista kovenee vuosi vuodelta, mikä puskee väkisinkin kehittymään henkilökohtaisesti.

Vilppola pelasi etenkin ulkopelissä aivan upean kauden, ja kantoi myös sisäpelissä tärkeää roolia numerolla, usein numerolla 3 tai 4. Vaikka kausi oli hyvä, nälkä kasvaa tulevaan kauteen:

-Viime kausi joukkueen osalta oli aika lailla odotukset ylittävä, mutta ei missään nimessä sattumaa. Vuosia jatkunut hyvä työ saatiin nyt sitten realisoitua toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Missään nimessä viime kesänä ei ulosmitattu meidän koko potentiaalia, vaan monissa asioissa jäätiin vieläkin piippuun, vaikka hyvin menestyttiinki. Parempaa on siis luvassa.

Myös jatkosopimuksen tehnyt Janne Palomäki komppaa Vilppolaa ja uskoo, että ensi kaudella joukkue vahvistuu entisestään.

-Aivan mahtava kausi takana! Oma kausi meni hyvin, mutta silti tuntuu, että jäi parannettavaa ensi kaudelle. Joukkueena tulee tiedostaa, ettei olla enää piskuisia haastajia. Moni joukkue on varmasti merkannut pelit Lohea vastaan punaisella tussilla.

Janne Palomäki syöksyy kotipesään tulevallakin kaudella Lohen pelipaidassa

Palomäki oli Lohen tuotujen tilastossa runkosarjan kakkonen Veeti Lankisen jälkeen yhteensä 26 tuodulla. Vilppola vastaavasti oli kärkilyönneissä koko joukkueen paras pelaaja. 84 kärkilyöntiä syntyivät varsin korkealla kokonaisonnistumisprosentilla. 61,31%.

Lohi on jo aloittanut tulevaan kauden valmistumisen ja harjoitukset, mutta ei toki vielä aivan täysillä kierroksilla.

Vilppolan mukaan loka-marraskuun taitteesta nostetaan isompaa vaihdetta silmään:

-Kauden jälkeen oli hetken aikaa henkisesti aika loppu, mutta muutaman viikon virkistäytyminen muiden asioiden parissa on auttanut lataamaan akkuja. Ylimenokausi on vielä meneillään ja joukkueen yhteisiä reenejä ei ole vielä ollut, mutta omatoimisesti on tullut fysiikkaharjoittelua aloiteltua alkuviikosta.

-Itse voi parantaa monella fyysisellä osa-alueella, esimerkiksi juoksunopeuden ja heittovoiman suhteen. Joukkueena voimme parantaa sisäpelissä suorittamista verrattuna viime kauteen ja tätä varmasti painotamme talven aikana.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.