Jussi Muilu jatkaa Lohen pelinjohdossa – Saku Havukainen mukaan valmennustiimiin

Kesällä 2021 aina Superpesiksen nousukarsintoihin asti edennyt Jyväskylän Lohi on tehnyt jatkosopimuksen pelinjohtaja Jussi Muilun kanssa. Valmennusryhmän täydentävät 2. pelinjohtaja Saku Havukainen, lajivalmentaja Henri Ikonen ja fysiikkavalmentaja Jesse Jokinen.

Jussi Muilu aloittaa jo yhdeksännen kautensa miesten Ykköspesiksessä pelaavan Jyväskylän Lohen pelinjohtajana. Ensimmäistä kertaa Muilu oli Lohen pelinjohtajana jo vuonna 2012 ja parin välivuoden jälkeen mies on nähty yhtäjaksoisesti Lohen viuhkassa vuodesta 2015 tähän päivään saakka.

Muilu toimii myös joukkueen päävalmentajana sekä kilpailutoimen johtajana. Alkusyksyn aikana tärkein tehtävä on koota tulevan kauden pelaajisto ja valmennus.

Muilu onkin tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen ja lähtee tulevaan kauteen odottavalla mielellä:

– Loistavasta menestyksestä huolimatta viime kesästä jäi jotain hampaankoloon. Emme saaneet KaMaa vastaan parastamme irti, joten nälkä lähteä rakentamaan uutta kesää on iso.

Muilun aisapariksi kakkospelinjohtajan rooliin astuu uusi mies Lohessa, Saku Havukainen.

– Lohen otteita tuli seurattua tarkkaan kuluneella kaudella ja positiivisesti yllättynyt olin. Pelit sujuivat loistavasti ja Lohen ottelutapahtuman tunnelma oli lähes ennennäkemätön, Havukainen kommentoi Lohen viime kautta.

Edellisen kerran Havukainen toimi 2. pelinjohtajan tehtävissä Kiteen Pallon Superpesis-joukkueessa kaudella 2020. Kaudella 2019 Havukainen oli myös Itä-Lännessä poikien joukkueen pelinjohtajana ja voitti poikien Superpesiksen suomenmestaruuden Kiteen Pallon pelinjohtajana samana vuonna.

– Tämän vuoden pidin taukoa pelinjohto- ja valmennushommista, mutta kesän mittaan kipinä syttyi kuitenkin uudestaan. Lohen tarjoamaan mahdollisuuteen olikin lopulta helppo tarttua. Joukkue vaikuttaa määrätietoiselta ja kunnianhimoiselta. Mukava lähteä taas hommiin, Havukainen toteaa.

Jo viime kaudella valmennusryhmässä toimineet Jesse Jokinen ja Henri Ikonen jatkavat myös ensi kaudella Lohen valmennustiimissä. Molempien panos joukkueelle oli varsin suuri menestyksekkään vuoden aikana.

– Tuntuma on, että paljon on kehitettävää etenkin sisäpelin osalta. Tähän varmasti Saku pystyy omalla osaamisellaan antamaan apuja. On kunnia jatkaa ainutlaatuista matkaa hienojen ihmisten kanssa, Muilu kommentoi tulevan kauden valmennusryhmäänsä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.