Lohelle pettymys – piste jäi Kuopioon

Lohi palasi voittojen tielle kaatamalla Kuopion vieraissa lukemin 2-1 (11-1, 4-5, 1-0). Toisen jakson menetys oli kuitenkin paha pettymys taistelussa Itälohkon kärkisijoista.

Lohi taputteli ottelun avausjakson käytännössä yhdessä vuorossa. Juuso Tajakka aloitti juoksuiloittelun toisen tasoittavalla, kun vahva keskisaumalyönti livahti lopulta aina läpi asti, tuloksena 1+3 juoksua.

Yhteensä Lohi iski samaan vuoroon peräti yhdeksän juoksua, eikä Puijon Pesis tästä enää toipunut. Lohelle ensimmäinen jakso kohtalaisen helposti 11-1.

Toiselta jaksolta kirvelevä tappio

Toisella jaksolla pelattiin huomattavasti tasaisempaa vääntöä alusta loppuun. Teemu Lepistö vei Lohen aloittavassa vuorossa 1-0 -johtoon, mutta Kuopio vastasi kuitenkin omalla tasoittavallaan peräti kolmella juoksulla.

Toisen aloittavalla Lohi nousi taas tasoihin, Ville Kotron ja Tajakan komeilla välilyönneillä, mutta jälleen kerran Kuopio onnistui karkaamaan tasoittavalla. Tuomas Luukkosen läpilyönti toi Kuopiolle kaksi juoksua ja vei isännät 5-3 -johtoon.

Kuopion viidestä juoksusta liian moni tuli helpon ulkopelivirheen jälkeen ja samalla luonnollisesti sisäpeli hieman kipsaantui, minkä myötä kolmannessa vuorossa jäätiin juoksuitta.

Kun neljännessä sisävuorossaan Lohen ainokaiseksi jäi Kotron kavennusjuoksu 5-4:een, edettiin ottelussa supervuoropariin.

Superissa Tajakka jatkoi komeaa lyöntipeliään iskemällä pallon tylysti välikköön. Kuopio sai omalla sisävuorollaan kaksi yritystä kotiin, mutta Lohen takatilannepelaaminen kesti sen verran hyvin, että voitto lähti Lohen mukana Jyväskylään.

Kuopio – Lohi 1-2 (1-11, 5-4, 0-1)
Lohen palkitut: Matti Vilppola, Ville Kotro

Pelinjohtaja Vesku Kivelän kommentit ottelun jälkeen.

Runkosarjaa kaksi peliä jäljellä

Seuraavan kerran Lohi pelaa lauantaina 8. elokuuta kello 14:00, kun Aina Aurinkoiselle Koskenharjulle saapuu vieraaksi Joensuun Maila.

Jaksotappio Kuopiossa tiesi sitä, että Lohi on nyt Lahden Mailaveikkojen kanssa tasapisteissä sarjan kärjessä. Kouvola hengittää Lohen niskaan kahden pisteen päässä. Kaikki kolme kärkijoukkuetta ovat pelanneet nyt kuusi ottelua.

Vain kaksi parasta pääsee pudotuspeleihin. Lahdella on jäljellä kotiottelut Kuopiota ja Siilinjärveä vastaan. Lohi kohtaa sen sijaan keskinäisessä ottelussa vielä Kouvolan runkosarjan päätteeksi. Kouvola kohtaa ennen Lohea vielä Kuopion vieraissa.

Suurella todennäköisyydellä toinen pudotuspelipaikka ja kärkisijoitukset ratkeavat siis vasta viimeisessä vieraspelissä Kouvolassa.

Lohen jäljellä olevat ottelut:

  • La 8.8. Lohi – Joensuu klo 14:00
  • Ke 12.8. Kouvola – Lohi klo 17:30
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.