Lohelle tärkeä piste Lahdesta – Muilun punaisesta kortista huolimatta

Lohi joutui taipumaan Lahden Mailaveikkojen vieraana lukemin 2-1 (4-2, 4-5, 4-3). Tärkeä vieraspiste lähti kuitenkin kotimatkalle, vaikka Lohen pelinjohtaja Jussi Muilulle näytettiin toisen jakson alussa punaista korttia.

Kaksi tuntia ja kolme varttia kestänyt show tarjosi monisävyisen näytelmän, jossa hallinnan tunne vaihtoi ailahtelevaisesti omistajaa joukkueiden välillä.

Jos koko ottelu, niin varsinkin ensimmäinen jakso oli Lohelta hyvin kaksijakoinen. Sisältä aloittanut Lohi-ryhmä sai mallikkaan startin pelin, kun Juuso Tajakan 3-rajan puhkaisulla kotiin kirmasivat Matti Vilppola ja Ville Kotro.

Myös ulkovuoro oli olla hyvä, kun Lahden ensihyökkäys kestettiin ja taululle saatiin kaksi paloa. Kolmaskin palo oli jo tuloillaan, mutta Lohi-kannattajien harmiksi Lahden Jaakko Kuoppa onnistui kuitenkin lyömään kahdella palolla kaksi juoksua ja tuomaan Mailaveikot tasoihin.

Alkurypistyksen jälkeen Lohen ote hieman kirposi. Lahti sai kolmannen aloittavalla luotua kaksi juoksua lisää, kun taas Lohen sisäpeli peli takkusi, eikä lisäjuoksuja syntynyt. Näin ensimmäinen jakso merkattiin Lahdelle juoksuin 4-2.

Toisen jakson alkuun Muilulle punaista korttia

Toisen jakson toisessa vuorossa alkoi varsin erikoinen tapahtumien ketju. 

Lohen johtaessa ottelua 2-0, löi Lahti kavennusjuoksun osittaisella läpilyönnillä. Lohen joukkue tulkitsi varsin näkyvästi lyönnin olleen laiton. Etenkin pelinjohtaja Jussi Muilu osoitti oman mielipiteensä sen verran vahvasti, että ansaitsi tilanteesta keltaisen kortin.

Lahti teki omassa sisävuorossaan yhteensä kolme juoksua ja eteni 3-2 -johtoon. Toisen vuoron erikoisin tilanne nähtiin kuitenkin vasta Lohen tullessa lyömään, kun kotipesässä käytiin tilanteen jo täysin rauhoituttua keskustelua edeltävästä tapahtumaketjusta.

Lohen hämmästykseksi rauhallinen keskustelukin oli tällä kertaa liikaa, ja syöttötuomari päätti viedä Muilun tässä vaiheessa, tilanteen täysin jo rauhoituttua, uudelle keltaiselle kortille. Toinen varoitus tiesi punaista väriä ja Muilu joutui poistumaan kentältä.

Lohi sisuuntui silmin nähden Muilun punaisesta kortista. Kakkospelinjohtaja Vesku Kivelä ei yllättävästä tilanteesta hämmentynyt, vaan otti kirjaimellisesti peliviuhkan käsiinsä ja johdatteli Lohen sisäpeliä taidokkaasti. 

Kapteeni Vilppola iski ensin pelin tasoihin vastustamattomalla 3-jatkeen sijoituksella, minkä jälkeen Tajakka siirsi Lohen 4-3- johtoon painamalla kumuran keskelle taakse.

Viimeisissä sisävuoroissaan molemmat joukkueet onnistuivat kerran, joten toinen jakso merkattiin Lohelle lukemin 5-4.

Supervuoron harmittavat virheet veivät voiton

Supervuorossa Lohen jänne ei enää kestänyt ja Lahti löi avausvuorollaan peräti neljä juoksua. Ikävä kyllä juoksut tulivat harmittavien virheiden seuraksena. 

Lohi taisteli vielä itsensä juoksun päähän, mutta voittoon asti taistelu ei riittänyt. Lahti vei supervuoron 4-3 ja koko ottelun 2-1 (4-2, 4-5, 4-3).

Lohen parhaana palkitun, kapteeni Vilppolan haastattelu ottelun jälkeen.

Taistelu jatkuu jo keskiviikkona Kuopiossa!

Lohelle (12 p.) piste oli äärimmäisen tärkeä, sillä nyt Lahti (14 p.) on vain kaksi pistettä karussa sarjataulukossa. Lahdella on kaksi ottelua jäljellä, joten se voi kerätä runkosarjassa maksimissaan 20 pistettä. Lohella sen sijaan on kolme peliä jäljellä, joten puhtaalla pelillä pisteitä kertyisi 21.

Toki, runkosarjan voittoa tärkeämpää on luonnollisesti pitää Kouvola (9 p.) selän takana, jolloin varmistuu paikka kahden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

Lohen härkäviikot jatkuvat keskiviikkona, kun se pelaa Kuopiossa Puijon Pesistä vastaan kolmannen ottelunsa viiden päivän sisään. Tämän jälkeen joukkue pääsee pienelle tauolle ja runkosarja huipentuu otteluihin Joensuuta ja Kouvolaa vastaan elokuussa. 

Lohen jäljellä olevat ottelut:

  • Ke 29.7. Kuopio – Lohi klo 18:00
  • La 8.8. Lohi – Joensuu klo 14:00
  • Ke 12.8. Kouvola – Lohi klo 17:30
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.