“Viime kesänä pesis oli hauskempaa kuin koskaan” – Karttunen ja Leinonen jatkamaan Lohi-ilmiötä kaudella 2022

Tärkeät kiinnitykset tulevaan kesään. Aleksi Karttunen, 23, ja Alex Leinonen, 25, jatkavat Ykköspesistä Jyväskylän Lohessa myös kaudella 2022.

Leinonen ja Karttunen tuulettavat Lohessa myös kaudella 2022
Leinonen ja Karttunen tuulettavat Lohessa myös kaudella 2022

Aleksi Karttunen oli viime kesänä Lohen tehokkaimpia kotiuttajia ja pelasi myös ulkopelissä isoa tonttia.

-Viime kesänä pesis oli hauskempaa kuin koskaan, johon suurin syy oli varmasti joukkue siinä ympärillä. Seurassa tehdään taustoilla paljon pyyteetöntä työtä, fanilauma mylvii ennen peliä, pelin aikana ja sen jälkeen, niin miksi sitä ei Lohessa jatkaisi, Karttunen toteaa jatkosopimuksestaan.

Samaa säveltä komppaa myös jatkosopimuksen tehnyt Alex Leinonen:

– Lohessa sai jatkamaan tämä loistava yhteisö ja halu olla viemässä seuraa eteenpäin.

– Viime kaudella nähtiin mihin kova työnteko ja yhteishenki voi parhaimmillaan kantaa. Pystyttiin kääntämään tiukkoja otteluita itsellemme ja olemaan parhaimmillaan ratkaisuhetkillä.

– Mielenkiintoinen asetelma lähteä ensi kesää kohti. Lohi on varmasti merkattu tarkasti punaisella kynällä vastustajien papereissa. Halutaan ehdottomasti jatkaa viime kesän hurmosta ja kamppailla kärkisijoista.

Karttunen löi viime kaudella Lohessa kolmanneksi eniten juoksuja, yhteensä 27. Erittäin korkea oli kuitenkin kotiutusprosentti, peräti 56,30%. Ensi kauteen lähdetään samalla asenteella – isot pelit tavoitteena:

– Viime kausi joukkueelta oli loppuhuipennuksineen aivan mahtava. Tiukat pelit pystyttiin kääntämään koko kauden ajan meidän eduksi ja vaikka KaMa-sarjassa sisäpeli jäikin piippuun, niin näytettiin kaikille mistä Lohesta on kysymys: tosissaan, mutta ei todellakaan liian vakavasti.

-Ensi kautta odotan kyllä jo innolla. Muutama pelaaja joukkueesta vaihtuu, mutta tavoitteet siltikin ovat varmasti korkealla. Itse ainakin haluan ensi kesänä taas päästä pelaamaan niitä kovimpia pelejä, joita viime kauden lopussa päästiin pelaamaan.

Leinonen ja Karttunen muodostivat Lohen ulkokentälle viime kaudella tiukan polttolinjan yhdessä Arttu Rauhamäen ja Valtteri Havukaisen kanssa.

Leinonen löi viime kaudella yhteensä 75 kärkilyöntiä, kokonaiskärkilyöntiprosentilla 60,00%. Ennen kaikkea 1-tilanteiden kärkilyöntiprosentti Leinosella oli hyvin laadukas, 73,90%. Leinonen näkee ensi kauden parannuskohdat kuitenkin nimenomaan sisäpelissä:

– Harjoituskauden selkein kehityskohde lienee selvä. Sisäpeliin halutaan lisää tehoja, johon talven aikana keksitään lääkkeitä, Leinonen kommentoi.

Vasemmalta iskevä Alex Leinonen odottaa ensi kaudelta enemmän nimenomaan sisäpelissä

Myös Karttunen nostaa esiin sisäpelin ensi kauden tavoitteista puhuttaessa, kuten myös Lohi-ilmiön itsessään:

– Henkilökohtaisia tavoitteita ensi kesäksi en vielä ole miettinyt, mutta eteenpäin tietenkin haluan mennä. Sisäpelissä viime kaudesta jäi vielä parannettavaa ja fysiikkaa viedään eteenpäin talven aikana paljon.

– Ensi kesänä tullaan taas viemään Lohi-ilmiötä eteenpäin. Joukkueessa on hyvä pöhinä ja reeni maistuu. Nyt ruvetaan tekemään kunnolla hommia ensi kautta varten ja kesällä kerätään sitten hedelmät. Lohi on Lohi.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.