Uskomaton trillerivoitto – Jyväskylän Lohi pelaa ensi viikolla paikasta Superpesikseen!

Jyväskylän Lohi iski sunnuntaina sensaation, kun se meni jatkoon Ykköspesiksen Superin karsintojen välieristä. Lohi löi Puijon Pesiksen Kuopiossa jännittävien vaiheiden jälkeen toisessa kotiutuslyöntikisassa. Illan sankarina oli jälleen jokerilyöjä Juuso Tajakka, joka onnistui vihon viimeisellä hetkellä, selkä seinää vasten.

Lohi voitti välieräpelinsä kuopiolaisia vastaan 1-2 (3-0, 0-1, 0-0, 3-4) ja kohtaa ensi keskiviikkona Kankaanpään vieraissa.

Lohen voitto tuli todella pitkän kaavan mukaan. Ensi se menetti jakson, mutta tasoitti tilit voittamalla toisen. Superissa ei nähty juoksuja. 

Kotiutuslyöntikisassa PuPe näytti jo kahdesti kairaavan itsensä jatkoon johtamalla kotareita, mutta molemmilla kertaa Juuso Tajakka ratkaisi, jälkimmäisellä kertaa jopa lopullisesti. Näin ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyt Puijo jäi nuolemaan näppejään.

“Olen ällistynyt tästä kaikesta. Juuso löi kotareissa ne ratkaisevat lyönnit ja etenijöiden jalka liikkui kivasti. Ja ulkopeli piti jälleen. Annettiin Puijolle vain neljä 3-tilannetta”, Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu kertoi.

Nyt edessä on Kankaanpää, jolla on paljon Superin kokemusta.

“Vaikea suhteuttaa omaa osaamista heihin, kun ei ole niitä vastaan pelattu. Meillä on kuitenkin vielä varaa parantaa omaa peliä.”

Ratkaiseva sarja alkaa Superin joukkueen kotona ja voittaja ratkeaa paras viidestä -systeemillä. Lohi pelaa seuraavan kerran kotonaan Koskenharjulla lauantaina.

Kirjoittanut: Seppo Pänkäläinen

Miesten Superpesis-karsinnat:

 • Ke 8.9. kello 17.00 Superpesiskarsinta 1:
  Kankaanpään Maila – Jyväskylän Lohi
 • La 11.9. kello 14.00 Superpesiskarsinta 2:
  Jyväskylän Lohi – Kankaanpään Maila
 • Su 12.9. kello 16.00 Superpesiskarsinta 3:
  Kankaanpään Maila – Jyväskylän Lohi
 • La 18.9. kello 14.00 Superpesiskarsinta 4:
  Jyväskylän Lohi – Kankaanpään Maila (tarvittaessa)
 • Su 19.9. kello 15.00 Superpesiskarsinta 5:
  Kankaanpään Maila – Jyväskylän Lohi (tarvittaessa)
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.