Jyväskylän Lohi jatkaa taistelua Superpesiksen sarjapaikasta

Lauantaina kaatui Koskenharjulla miesten Ykköspesiksen välieräsarjassa Puijon Pesis puhtaasti 2-0 (3-0, 3-2). Näin ottelusarjan ratkaisu nähdään sunnuntaina Kuopiossa. Oulu meni jo Superin nousukarsinnoissa jatkoon, kun se voitti Kannuksen Uran lauantaina 0-2 vieraissa.

Lohi kaatoi Puijon niillä perinteisillä aseillaan. Ulkopeli oli betonia lukkari Heikki Rantasen johdolla. Vielä kun Matti Vilppola haki pari 
näyttävää syöksykoppia hyvällä hetkellä, Puijon orastanut kiri katkesi. Vastaavasti Lohen lyöjäjokeriosasto on tällä hetkellä tikissään.

Kova isku kuopiolaisille oli hetki, jossa he olisivat toisella jaksolla siirtyneet johtoon. Tuomarit tulkitsivat tilanteen kuitenkin estämiseksi, jolloin seurauksena oli kaksi paloa ja vuoron vaihto. 
Tuomio oli oikea ja lohelaiset siitä niin varmoja, että tulivat jo ulkoa sisälle ennen tuomarin lopullista ratkaisua. Lyhyet turpakäräjäthän siitä sentään saatiin.

Puijon Pesis voitti viikolla Jyväskylän Lohen miesten Ykköspesiksen nousukarsintojen ensimmäisessä kohtaamisessa Kuopiossa jaksoin 2-1.  

Lohen pelinjohtajan Jussi Muilun mukaan niin viikkoinen peli kuin runkosarjan kotipelikin Puijoa vastaan muistuttivat toisiaan: tiukkaa 
vääntöä. Muilu odottaa, että sunnuntaina jokainen pelaaja on sillä tasolla mailanvarressa, johon pystyvät.

”Muutamilla pelaajilla on varaa tason nostoon,” Muilu sanoi.

Tason nostoa sen sijaan ei kaipaa lyöjäjokeri Juuso Tajakka, joka oli lauantaina ilmiliekeissä. Pallo osui hyvin mailaan.

“Oli kyllä mahtava fiilis pelata. Kesän odotetuin peli, kun yleisökin oli niin hienosti mukana”, Tajakka sanoi.

Vaan millaista se on, kun aina pitäisi jokerina onnistua?

“Lyönnit on käyty hyvin läpi etukäteen ja ne on sisäistetty. Ei siinä sitten muuta kuin lyömään”, vasemmalta sivaltava Tajakka kertoi.

Katsomosta kuului lauantaina paljon “”Julle”-huutoja Tajakalle ja olipa katsomoon tuotu Tajakka-plakaattikin. Julle kiittikin yleisöä erikseen pelin jälkeen.

Kirjoittaja: Seppo Pänkäläinen

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.