Ulvila – Lohi: Kauden avausvoitto jäi odottamaan itseään


Lohi pelasi Ulvilan Pesä-Veikkojen vieraana ensimmäisen vierasottelunsa. Kotijoukkue oli tällä kertaa parempi jaksoin 2-0 (6-2, 8-3). Pilkahduksia paremmasta on kuitenkin olemassa.

Vaikea avausvuoro

Edellisen ottelun tavoin, ensimmäinen vuoropari oli jälleen äärimmäisen heikko. Kapteeni Henri Pennanen jatkoi voittoputkeaan hutunkeitossa, ja tällä kertaa päätettiin aloittaa ulkovuorolla. Lukkari Matias Hangasmaa tätä ajatusta kopissa vastustikin, ja avausvuoron jälkeen lukemat olivat kotijoukkueelle 4-0.

Paras jakso keskellä peliä

Sisäpelillisesti Lohen paras jakso osui ottelun keskelle: ensimmäisen jakson loppuun ja toisen jakson alkuun. Harmiksemme jaksovoittoa ei tältä periodilta jaeta.

Lohi käynnisteli takaa-ajoa avausjakson loppuun, mutta se ei kuitenkaan kantanut hedelmää. Mainittaneen kuitenkin uransa ensimmäisen Ykköspesis-ottelun pelanneen Joni Luukkaisen tuoma juoksu. Myöskään Pennasen kolme tuotua juoksua ei ole aivan arkipäivää. Ehkäpä se kauden edessä on.

Toisen jakson alkuun Lohi pääsi kahden lyöntivuoron jälkeen 2-0 johtoon. Useampaankin juoksuun olisi ollut ainesta, mutta tällä kertaa ei napsunut kohdalleen.

2. jakson ratkaisu

Hyvässä lyöntisäässä Ulvila ratkoi toisen jakson edukseen toisen vuoroparin tasoittavalla takoen peräti seitsemän pinnaa yhteen vuoroon.

Pesäpallo on pienten marginaalien laji. Yksi syöksykoppi onnistuneesti kiinni, ja Ulvilan rynnistys olisi saatettu typistää. Kukapa näistä tietää.

Kolmannessa vuoroparissa Lohen uusin tulokas Esa Kejonen onnistui voimakkaalla lyönnillään kaventamaan yhden juoksun verran, mutta siihenpä se tällä kertaa jäi.

Loppukaneetit

Lohen parhaana pelaajana palkittiin hyvin kentälle mennyt, rivakkaliikkeinen Mikke Nampajärvi, jonka tehopistesarakkeeseen merkittiin yksi tuotu juoksu (kl. 4/5). Ulvilan ykköstähti oli neljä juoksua lyönyt lukkari Mikko Talvitie.

Suurimman kiitoksen ottelusta ansaitsee pieni, mutta sitäkin innokkaampi Länsi-Keski-Suomesta paikalle saapunut faniryhmä. Kolmen hengen voimalla he veivät 100-0 yli 500-päistä ulvilalaisyleisöä. Jopa katsomosta kesken ottelun löydetty Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo tämän mainitsi haastattelussa. Suuri kiitos ja nöyrä kumarrus!

Kautta on nyt kaksi peliä takana ja 22 jäljellä, eli 66 pistettä on vielä jaossa. Kunhan palaset loksahtelevat yhtä aikaa kohdilleen, niin hyvä tästä tulee.

Lohen seuraava ottelu pelataan jo lauantaina 20.5. kello 14.00 Koskenharjulla, kun vastaan asettuu Ylivieskan Kuula. Sääennusteet lupaavat liki hellelukemia, joten sankoin joukoin vaan todistamaan ja osaltaan luomaan Koskenharjun hurmosta! Tervetuloa!

Pelinjohtaja Jussi Muilun pelin jälkeinen haastattelu:

Lohen kokoonpano ottelussa:

 1. Teemu Huhtakangas 3P
 2. Henri Ikonen 2V
 3. Tuomas Mattila 1V
 4. Matias Hangasmaa L
 5. Ville Rauhala 3K
 6. Riku Rytkönen 2K
 7. Henri Pennanen 2P
 8. Teemu Lepistö 3V
 9. Riku Orpana S
 10. Esa Kejonen
 11. Joni Luukkainen
 12. Mikke Nampajärvi

Ottelut tilastot löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.