Lisävahvistuksia Jyväskylän Loheen – ensi kauden joukkue alkaa olla kasassa

Tuomas Luukkonen, 25, pelaa kausilla 2022-2023 Jyväskylän Lohen paidassa. Mikke Nampajärvi ja Waltteri Väistö tekivät jatkosopimuksen kaudesta 2022.

Tuomas Luukkonen Lohi-paitaan kausiksi 2022-2023
Tuomas Luukkonen Lohi-paitaan kausiksi 2022-2023

Viime kaudella 19 ottelua Ykköspesistä Laukaan Urheilijoissa ja kaksi ottelua Superpesistä Siilinjärven Pesiksessä pelannut Tuomas Luukkonen vahvistaa tulevan kahden kauden ajan Jyväskylän Lohen joukkuetta.

– Tosi hyvät fiilikset päästä ylipäätään Lohen organisaatioon. Kaikesta on huokunut jo ulospäin, että asioita tehdään tosissaan ja todella hyvällä tasolla.

– Nyt, kun on pari kertaa ollut treeneissä mukana ja vietetty aikaa, niin huomaa mistä koko Lohen juttu, ja Lohi-buumi on lähtöisin. On aivan mahtava porukka, täynnä hyviä tyyppejä ja hyvin ovat ottaneet uusia miehiä sisään. Oli tosi helppoa kyllä tulla mukaan, Luukkonen kommentoi siirtoaan.

Pääosin kopparin paikalla aiemmilla kausilla viihtynyt Luukkonen on ehtinyt pelata uransa aikana 52 ottelua Ykköspesistä ja yhteensä viisi ottelua Superpesistä.

Tuntuma on, ettei tässä hirveästi olla ainakaan heikennytty.

Jussi Muilu, pelinjohtaja

Viime kausi eteni Ykköspesiksestä pudonneen Laukaan Urheilijoiden paidassa, missä Luukkonen onnistui lyömään viisi juoksua, toi 12 juoksua ja keräsi yhteensä 68 kärkilyöntiä (3,57 per ottelu).

– Lohen viime kausihan oli sensaatio ja isot odotukset on kyllä myös ensi kaudesta. Henkilökohtaisesta tavoitteesta voisi sanoa vähän kliseenä, että haetaan niitä seuraavia steppejä uralle. Joukkueena on turha ainakaan tinkiä viime kaudesta, lähdetään parantamaan, Luukkonen päättää.

Luukkosen lisäksi ensi kaudella Lohi-paidassa nähdään myös etenijäjokereina jo useampana vuotena Lohessa kunnostautuneet Mikke Nampajärvi ja Waltteri Väistö. Väistölle alkava kausi Lohessa on kolmas peräkkäinen. Nampajärvelle sen sijaan jo kuudes.

Näiden vahvistusten myötä Lohen joukkue alkaa olla jotakuinkin kasassa. Lisävahvistuksilta ei kuitenkaan kieltäydytä, mikäli sopivia pelaajia markkinoilta löytyy.

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu sanoo olevansa tyytyväinen joukkueen rakenteeseen:

– Ihan sopivasti tulee muutoksia. Kaksi pelaajaa on vielä tryoutilla ja heidän tilanteensa katsotaan hallikauden jälkeen. Tuntuma on, ettei tässä hirveästi olla ainakaan heikennytty. Edelleen uskotaan myös siihen, että treenaamalla kehitytään. Optioita varsinkin sisäpeliin on tullut viime kaudesta lisää.

Lohen sopimustilanne:

Matias Hangasmaa, s. 1995
Valtteri Havukainen, s. 2001
Ville Hyvönen, s. 2002
Aleksi Karttunen, s. 1998
Matias Kauppinen, s. 1998
Alex Leinonen, s. 1996
Tuomas Luukkonen, s. 1996
Mikke Nampajärvi, s. 1992
Janne Palomäki, s. 1998
Arttu Rauhamäki, s. 2002
Samu Saarinen, s. 1997
Juuso Tajakka, s. 1996
Matti Vilppola, s. 1995
Waltteri Väistö, s. 1993

Lisäksi Lohi tekee yhteistyö Jyväskylän Kiri&Kirittäret junioreiden kanssa, joiden pelaajistoa on Lohen käytössä ja mukana joukkueen harjoitusryhmässä.

Pelinjohtaja / päävalmentajaJussi Muilu
2. pelinjohtajaSaku Havukainen
LajivalmennusHenri Ikonen
Voima- & nopeusvalmennusJesse Jokinen