Raportti: Vähäkyrö – Lohi – Ensimmäinen vierasvoitto!

Lohi nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa Vaasan Hietalahden pesäpallostadionilla pelatusta ottelusta. Vähäkyrön Viesti taipui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen jaksoin 1-2 (4-3, 1-2, 0-0, 2-3).

Lohen parhaana palkittiin jälleen lukkari Matias Hangasmaa, jonka mainiot otteet sekä lautasen äärellä että mailanvarressa jatkuivat. Hangasmaa löi miestä kotiin ottelussa 100-prosenttisesti (3/3) ja onnistui päälle vielä kotiutuslyöntikilpailussa.

Lohen kakkospalkittuna valittiin Teemu Huhtakangas (kl. 6/8). Miesten pelinjälkeiset kommentit katsottavissa alta.

Palkkitujen kommentit vielä päivän voitto-ottelusta. #pesis #LohiOnLohi #voittoputki

A post shared by Jyväskylän Lohi (@jkllohi) on

Lohimainen alku

Lohi ei saanut lyötyä pinnoja ensimmäisessä vuoroparissa, kun taas Vähäkyrö sai lyötyä avausvuorollaan peräti kolme juoksua. Juoksut syntyivät hyvillä lyönneillä. Lohi pääsi kuitenkin välittömästi seuraavassa vuorossa peliin mukaan, kun kolmoselta päästiin karkaamaan kotipesän turviin kaksi kertaa harhaheiton seurauksena.

Toisen vuoroparin lopettavalla Vähäkyrö löi lukemat 4-2. Lohi tuskaili tilanteiden rakentelun kanssa, eikä viimeisessä vuoroparissa lyöty yksi juoksu siivittänyt ensimmäisellä Lohelle kotiin tuomisia ensimmäiseltä jaksolta.

Ulkopeli pitää

Vähäkyrö aloitti toisen jakson lyömällä ensimmäisessä vuorossa yhden pinnan. Lohi ei saanut jakson alkuun sisällä juurikaan mitään aikaan.

Kolmannessa vuoroparissa Matias Hangasmaalle saatiin mies kolmoselle, ja Hangasmaa löi Joni Lehikoisen tuodessa lukemat 1-1. VäVi ei saanut viimeisessä vuoroparissa lyötyä juoksuja, kun taas Lohi onnistui saamaan jaksovoittoon oikeuttavan juoksun jokeriksi vaihdetun Hangasmaan vastustamattomalla kakkosjatkekupperilla.

Superi ja kotari

Lohen sisävuoro supervuoroparissa meni aivan penkin alle ja neljän lyöjän jälkeen kaivettiin räpylät esille ja lähdettiin ulos taistelemaan. Hangasmaan huikean pelin ansiosta räpylä kesti, ja edellisen pelin tapaan edessä oli jälleen kotiutuslyöntikilpailu.

Lohelta kotiutuskilpailussa onnistui kolme ensimmäistä lyöjää, kun Hangasmaa, Tuomas Mattila ja Esa Kejonen löivät kupperinsa väliin. Vähäkyrö ei onnistunut ennen viimeistä paria kotiuttamaan kuin yhden kerran, ja ennen viimeistä paria pystyttiin ryhmittymään kentän laidoille estämään läpilyönti.

Siinä myös onnistuttiin ja näin Lohen mukaan Vaasasta tarttui erittäin arvokkaat kaksi pistettä!

Yhteenveto

Lohen alkukauden tukkoinen sisäpeli sai Vaasassa jatkoa, eikä kolmostilanteita saatu aikaan koko ottelussa kuin ainoastaan viisi kappaletta. Ulkopeli kuitenkin on niin rautaista, että näilläkin kolmostilanteilla voitto on otettavissa.

Lohen ykköspalkittuna pelasi jälleen Matias Hangasmaa. Ratkaisuhetkillä työskentely lautasen ääressä oli aivan huikeaa ja kotiusprosenttikin oli tasan 100. Kakkospalkittu oli hyvää vaihtopeliä pelannut Teemu Huhtakangas.

Ensi viikko on Lohelle oikea kolmen ottelun härkäviikko. Tiistaina 6.6. (klo 18.00) pelataan SiiPeä vastaan Koskenharjulla, torstaina käydään Liepeellä Kisan vieraina ja viikko huipentuu lauantaina (klo 14.00) kotiottelussa paikallista Kiriä vastaan!

Lohen kokoonpano ottelussa:

 1. Joni Lehikoinen S
 2. Teemu Huhtakangas 2K
 3. Henri Ikonen 2V
 4. Tuomas Mattila 1V
 5. Matias Hangasmaa L
 6. Ville Rauhala 3P
 7. Riku Rytkönen 3K
 8. Teemu Lepistö 3V
 9. Henri Pennanen 2P
 10. Esa Kejonen
 11. Mikke Nampajärvi
 12. Akseli Saukkola

Ottelun tilastot löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.