Raportti: Lohi vs. Kiri – Derby eteni sinivalkoisissa merkeissä

Koskenharjun yleisö pullisteli Aina Aurinkoisen katsomossa, Kiri kentällä. Kuva: Jyväskylän Lohi

Lohi ja Kiri iskivät vastakkain kauden ensimmäisessä todellisessa Jyväskylän derbyssä ennätysyleisön edessä. Kiri vie ottelussa voiton lukemin 0-2 (0-5, 0-2).

Lohi ja Kiri kohtasivat Koskenharjulla 538 silmäparin edessä. Ikävä kyllä yleisö oli tällä kertaa Lohen puolesta vahvin osallistuja.

1. Jakso

Lohen alku otteluun oli vaikea. Sisältä aloittanut joukkue ei saanut omassa sisäpelissään mitään aikaiseksi, kun taas Kiri sai heti ensimmäisen tasoittavallaan juoksun Lohen suosiollisen avustuksen turvin, harhaheitolla.

Toinen vuoro eteni hyvin samaan tapaan. Lohi ei saanut tilannetta sisällä luotua, kun taas Kiri teki jälleen yhden juoksun Atte Brandtin kotiutettua Eero Kuitusen.

Käännekohta koko ensimmäisen jakson osalta nähtiin kolmannessa vuorossa. Lohi sai aloittavallaan tilanteen päälle ja kaksi yritystä kotiin, mutta kumpikaan yritys ei tuottanut tulosta.

Kiri sai puolustusvoitoistaan virtaa ja tuli omalle lyöntivuorolleen valmiina ratkaisemaan jakson. Iiro Nokkalan ja Pasi Rajalan lyönneillä tilanne oli nopeasti 4-0. Tästä Lohi ei enää onnistunut kampeamaan itseään peliin mukaan, vaan jakso lukemat merkattiin vieraille lopulta 5-0.

2. Jakso

Toisella jaksolla Lohi sai selvästi sisäpeliään auki. Kolmessa ensimmäisessä vuorossa Lohi loi joka kerta tilanteen päälle, mutta viidestä yrityksestä huolimatta juoksujaan ei vieläkään onnistuttu lyömään.

Sen sijaan Kiri sai toisen aloittavalla Jori Heikkisen läpilyönnillä pään auki, joten neljänteen vuoroon edettiin Kirin 1-0 -johdossa.

Kiri sai neljänenn aloittavallaa nopeasti kärjestä tilanteen päälle ja Pasi Rajala vei joukkueen jo kahden juoksun johtoon.

Neljännen tasoittavalla oli Lohen viimeisen hyökkäyksen vuoro. Kärjestä ei saatu edes kakkostilannetta aikaiseksi. Yhdellä palolla takakärjestä oli vielä mahdollisuus pelata, mutta tilanne tyrehtyi ja Lohi jäi ottelussa juoksuitta.

Palkitut:

Lohelta palkittiin ottelussa 88-prosenttisista sisäpeliä esittänyt Teemu Huhtakangas (kl. 7/8) sekä 100-prosenttisesti kentälle edennyt ja etukentällä taistellut Joni Lehikoinen.

Kiriltä palkintoraadin suosion ansaitsivat kopparipari Pasi Rajala – Teemu Rouhiainen.

Härkäviikko ohi – seuraavana vieraskiertueelle

Lohen härkäviikko oli kaikin puolin joukkueelle pettymys. Kolme ottelua päättyivät kaikki tappioihin, eikä pisteitä kertynyt plakkariin lainkaan. Nyt Lohi saa hetken punoa juoniaan, miten kurssi käännetään tulevissa otteluissa.

Lohella alkaa seuraavana vierasputki, kun joukkue kohtaa Haminan, Ylivieskan sekä Muhoksen vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan vasta torstaina 29.6. kello 18:00, kun vieraaksi saapuu Puijon Pesis!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.