Puijon Pesis ei antanut toistamiseen Lohen yllättää

Puijon Pesis ei antanut toistamiseen yllättää itseään pesäpallon Ykköspesiksen kärkiottelussa sunnuntaina. Lauantaina PuPe hävisi Koskenharjulla Jyväskylän Lohelle 2-0, sunnuntaina kuopiolaiset kuittasivat tilit kovalla lyöntipelillä 2-0 (5-3, 6-0). Näin PuPe jatkaa sarjakärjessä ja myös Lohi on menossa jatkopeleihin kun sarja on puolivälissä.

Sunnuntaina Lohi antoi tasoitusta isännille, kun voimalyöjät Teemu Lepistö ja Juuso Tajakka puuttuivat rosterista. Kun Lohi sai rakennettua tilanteen, kotiutusvastuu tuli kokemattomille. Vielä kun Valtteri Havukaisella ja Matti Vilppolalla oli tehoton ilta, ei ihme, että Lohi jäi ensimmäisen jakson 3 lyötyyn.

”Oli liian hyvä fiilis lauantaisen voiton jälkeen. Annettiin helppoja juoksuja, vaikka kyllähän PuPe oli sisuuntunut tappiosta,” Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu totesi kotimatkalla.

Vastaavasti myönteistä Kuopion illassa oli, että nuoret onnistuivat rohkeassa peluutuksessa: Waltteri Väistö meni jokerina hyvin kentälle ja A Karttunen ja A Rajamäki löivät rohkeasti.

Kuopio loi kovilla tilanteensa ja juoksunsa, Lohen saldoa söivät lisäksi lukuisat takapalot.

”Sellainen läpihuutopeli”, Muilu totesi.

Lohen pelit jatkuvat tiistaina (vierasottelulla Ikaalisen Tarmoa vastaan).

Kirjoittanut: Seppo Pänkäläinen