Muilu, Karttunen ja Vilppola jatkavat Jyväskylän Lohessa Ykköspesis-kaudella 2021

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu on aloittanut joukkueen rakentamisen Ykköspesis-kaudelle 2021. Aleksi Karttunen ja Matti Vilppola jatkavat Lohi-paidassa.

Jussi Muilu jatkaa Lohen pelinjohtajana Ykköpesis-kaudella 2021. Kuva: Jyväskylän Lohi

Lohen tulevan kauden joukkuetta kasaava Jussi Muilu jatkaa vuoden jatkosopimuksella Lohen väreissä. 2015 kaudesta asti Lohessa toiminut Muilu vastaa joukkueen rakentamisesta ja toimii ensi kaudella myös Lohen pelinjohtajana.

Alkava kausi 2021 on täten jo Muilun seitsemäs peräkkäinen Lohen viuhkassa. Tätä ennen Muilu oli Lohen pelinjohtajana kaudella 2012 ja pelaajana kausilla 2009-2011.

Pääosin numerolla viisi pelannut Karttunen (s. 1998) kuului viime kaudella Lohen parhaimmistoon 21 lyödyllä, 17 tuodulla ja 52 kärkilyönnillään. Tämän kauden roolina oli ennen kaikkea kotiuttaminen, mikä onnistui mallikkaasti, koko kauden kotiutusprosentin ollessa 56,8%.

Aleksi Karttunen tuulettaa ensi kaudellakin Lohi-paidassa. Kuva: Pablocasso

Karttunen oli mukana jo vuonna Suomensarja-kaudella 2016, Lohen noustessa edellisen kerran Ykköspesikseen. Tuon jälkeen Karttunen on pelannut Ykköspesistä Jyväskylän Kirissä ja Tampereen Manse PP:ssä. 

Kaudeksi 2019 Vexeli palasi kuitenkin Loheen ja on ollut kaksi kautta tärkeässä roolissa sekä kentällä että kentän ulkopuolella. 

Matti Vilppola (s. 1995) tuli Lohen joukkueeseen kaudelle 2018. Vilppola toimi kuluneen kauden Lohen kapteenina ja oli merkittävässä roolissa sekä sisäpelissä tärkeällä numerolla kolme, että ulkopelissä vaativalla kolmoskopparin paikalla.

Kuluneella kaudella Vilppola löi C-kirjain rinnassaan 56 kärkilyöntiä, kärkilyöntiprosentilla 64,37%.

– Omalla kolmannella kaudellani vihdoin saavutettiin se tavoite, mitä haettiin ja noustiin Ykköspesikseen. Lohessa kaikki on kunnossa taustoilla, erittäin hyvä paikka ihmisen harrastaa pesäpalloa, joten hyvin helppoa oli jatkaa samassa seurassa, Vilppola kommentoi uusittua sopimustaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.