Lohi – Ylivieska: Kauden avauspinnat jäivät vieläkin nappaamatta

Ylivieskan Kuula oli tiukassa väännössä napsun verran terävämpi ja Lohi taipui lukemin 0-2 (1-2, 0-2).

Lohi on pelannut nyt Koskenharjulla neljä jaksoa pesäpalloa, häviten jokaisen jakson tiukimmalla mahdollisella yhden juoksun erolla. Tiukat marginaalit eivät siis kääntyneet Pohjois-Pohjanmaalta saapunutta Ylivieskan Kuulaa vastaan Lohen eduksi. Mitään ei jaeta ilmaiseksi, ja jokaisen lyödyn juoksun eteen on tehtävä valtavasti töitä.

Henri Ikosen haastattelu ottelun jälkeen

Ottelun kulku

Ottelun alku ei ollut Lohelle niin katastrofaalinen, kun kauden kahdessa aiemmassa. Avausvuorossa Lohen lyöjäjokeri Akseli Saukkola kotiutti kakkossaumapommillaan ensimmäistä runkosarjaottelua lohinutussa pelanneen Konsta Piirosen.

Tasoittavalla vuorolla Kuula kipusi tasoihin taidokkaalla kakkosrajanäpäytyksellä. Seuraavaa juoksua odotettiin kolmannen vuoroparin tasoittavalle, kun Ylivieskan Tuomo Rautio karkasi pudotuksella kotiin, osoittaen erinomaista pelinlukukykyä. Ensimmäisellä jaksolla ei enempää juoksuja enää nähty.

Toisen jakson ainoa juoksu nähtiin ensimmäisen vuoroparin aloittavalla vuorolla, kun ottamaton kumuralyönti pomppasi koppareiden ylitse. Tilanteessa oli syntyä peräti kolme juoksua, mutta kunnaria yrittänyt Teemu Nivala paloi aivan kolmospesän kynnyksellä, takaetenijän hölläillessä kohti kotipesää, joten tilanteesta tuomittiin vain yksi juoksu Ylivieskalle.

Yhteenveto

Ottelu ei yleisölle juurikaan herkkua tarjonnut. Molempien joukkueiden sisäpeli oli osin tukkoista ja ulkopelissä tehtiin riittävän hyviä suorituksia.

Lohella olikin teemana lähteä parantamaan omaa ulkopeliä, ja siinä joukkue onnistui. Tällä kertaa vain sisäpeli oli auttamattoman tukkoista, ja kuten Lohen ykköspalkittu Henri Ikonen sanoikin: ”Vaikea voittaa jaksoja, jos ei tehdä yhtään juoksua.”

Ikonen palkittiinkin Lohen parhaaksi pelaajaksi “Henri Ikosmaisten”, erittäin varmojen ulkopeliotteiden ansiosta. Lohen kakkospalkittuna oli Piironen, joka esitti pelimiehen elkeitä sekä sisäpelissä, että ulkona, vaikkei yhteisharjoituksia joukkueen kanssa hetkeen ollut ollutkaan.

Ylivieskan parhaana palkittiin yhden juoksun tuonut lukkari Miika Keski-Petäjä (kl. 3/4) ja kakkospalkinnon pokkasi Ville Takala (kl. 4/5).

Vieraskiertueelle seuraavaksi

Lohi saa harjoitella ja huilata alkuviikon, sillä ottelut jatkuvat vasta ensi perjantaina (26.5.) Tampereen Kaupissa MansePP:tä vastaan. Sunnuntaina siirrytään sama matka koilliseen Puijon stadionille PuPen vieraaksi (28.5.).

Taistelu jatkuu – pysykäähän mukana menossa!

Lohen kokoonpano ottelussa:

 1. Konsta Piironen S
 2. Teemu Huhtakangas 2K
 3. Henri Ikonen 2P
 4. Tuomas Mattila 1V
 5. Matias Hangasmaa L
 6. Ville Rauhala 3P
 7. Riku Rytkönen 3K
 8. Henri Pennanen 2P
 9. Teemu Lepistö 3V
 10. Esa Kejonen
 11. Mikke Nampajärvi
 12. Akseli Saukkola

Ottelun tilastot löydät täältä!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.