Lohi harjoitteli voiton Puijosta

Perjantai-illan kähmyssä, Hipposhallin kelmeässä valaistuksessa, harjoiteltiin suomisarjan itälohkossa pelaamista, kun kohtasimme talven toisessa hallipelissämme Puijon Pesiksen.
Edellissuvena Puijo kaatoi meidät kahteen otteeseen sarjapelissä, joten aliarviointiin ei ollut varaa. Lohen valmistautumista häiritsi kova odotus, joka ei vieläkään ole ohi. Hiihtoloma alkaa siis vasta lauantain treenien jälkeen.

20160226_Lohi-PuPe_2
Pennanen hoiti roolinsa alusta alkaen mallikkaasti.

Saimme otteluun loistolähdön. Watian Wili toimi ensimmäisessä vuorossa pallomagneettina ja raapi taululle parikin voittavaa suoritusta. Puijollekin tarjottiin otetta alussa; kahdessa ensimmäisessä ulkovuorossa tarvitsimme kymmenen palon paikkaa kuuden tekemiseen, ja ottamatta jäi myös kaksi koppia, joilla vastustajan hallinta olisi saatu kiinni.
60 % onnistumissaldo olisi jäänyt harmittamaan, ellei ensimmäisessä sisävuorossa olisi saatu kaikkea onnistumaan. Ensimmäisen tasoittava tarjosi maukkaita lyöntejä, nöyrää ja fiksua pelaamista ja peräti kahdeksan juoksua! Tahti pysyi julmana koko ensimmäisen jakson, loppulukemat 14-1 ja helpottunut hymy kasvoille. Hyvösen rikkonainen tilastolaite ei kerro kaikkea, mutta juoksuja löi useampi pelaaja kuin jätti lyömättä, mutta kyllähän Saukkolan Akselin takaa keskelle sipaistu läpäri olisi kesäkelissä haettu Koskenharjun kentän takana olevan pienkerrostalon ullakolta. Koivulan 2-rajanäpyt taas olivat lähes savolaisen kieroja.

Toiselle jaksolle ulkopeli parani. Orpanan Riku nousi viime viikonvaihteen fysiikkatesteissä kategoriaan “Urheilija” ja toi etukentälle vauhtia. Myös muilla osa-alueilla peli parani.
20160226_Lohi-PuPe_3
Riku Orpana tuo!

Jouduimme tekemään jo avausjakson lopussa vaihdon ja ottamaan Mattilan Tuomaksen pois. Syy: kokovartalovamma, paluu: avoin.
Sisäpelissä masut tuntuivat täyttyneen ensimmäisen jakson rallattelusta. Teimme merkkivirheitä, löimme kovia käsiin ja jätimme vääriä ottamatta. Toisessa vuorossa punnersimme yhden juoksun, mutta Puijo tuli tasoittavallaan tasoihin.
Kello näytti tuossa kohtaa jo mummojen (ja minun) nukkumaanmenoaikaa ja oli selvää, että kolmas vuoro jää pelin viimeiseksi. Muilu yritti vuoronvaihdossa korostaa taktisia elementtejä, joita sitten 2. pelinjohtaja toteutti huutamalla vääräksi keskelle lautaa napsahtaneen tolpan. Ei alkanut hyvin ei.
Kapteeni Hepelius Pennanen otti vastuuta ja puhkaisi tiensä kakkospesään asti. Reikä vaikutti sen verran lupaavalta, että ajolähtöä purkanut Saukkola pasautti 2-pesän kohdilta lyönnin, joka olisi kesäkelissä lävistänyt 2-vahdin räpylän, 16-vuotiaan 2-tuomaritytön, Koskenharjun 2-puolen aitaan myydyt kymmenet mainosplakaatit, Koskenharjun aidan ja nelostien meluvallin. Hevosenpotku, hallipelissä kaksi juoksua. Loppulukemat 4-1, viimeisen ulkovuoron hoitelimme Vekselillä.

Pelissä oli paljon hyvää, paljon kehitystä, mutta myös jotakin, mitkä eivät olleet vielä nytkähtäneet eteenpäin. Ulkopelin tempo ja tekeminen paranivat, mutta merkkivirheitä pystyimme tekemään silti kaikilla tavoilla ja tyyleillä. Ymmärrettävästi merkki ja pelitilanneharjoitteet eivät ole olleet harjoittelussa viime viikkoina pääteemoina, joten uskotaan siihen, että näistäkin päästään kun niitä treenataan.

Ensi viikko on Lohella vähän kevyempi: treenataan neljästi ja haetaan voimia maaliskuun peliruuhkaan. Maaliskuun toisella viikolla onkin sitten tapahtumia. Treenien lisäksi kaksi hallipeliä, kun Jyväskylään saapuvat aina kova Kopla ja Jalasjärven Jalas. Tervetuloa ihmettelemään, miltä silloin peli näyttää!

Lohen kokoonpano tänään:
1. Pano Kurari 3-p
2. Riku Rytkönen 3-k
3. Henri Ikonen 2-v
4. Tuomas Mattila 1-v (toinen jakso vempassa)
5. Ville Rauhala 2-k
6. Henri Pennanen 2-p
7. Elmeri Pajari S
8. Aleksi Karttunen L
9. Mikko Viljami 3-v
10. Joni Luukkainen
11. Aki Saukkonen
12. Heikki Koivula (toinen jakso 4./3-v)

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.