Lohi aloitti Ykköspesis-taipaleensa niukalla tappiolla

Pöytyän urheilijat oli kauden avausottelussa niukasti parempi jaksoin 0-2. Lohi kärsi molemmilla jaksoilla yhden juoksun tappion ja jaksot kirjattiin lukemin 4-5, 3-4.

Aamuiset lumisateet olivat kaikonneet ja aurinko helli pelaajien kasvoja, kun Lohi asteli kiilaan Ykköspesis-tasolla ensimmäistä kertaa 15 vuoteen. Aina aurinkoinen Koskenharju ei pettänyt tälläkään kertaa.

Ennen alkuvihellystä oli kuitenkin aika pitää hiljainen hetki tasavallan presidentti Mauno Koiviston muistoa kunnioittaen. Norsunluutorniin kiivenneet V-P Turpeinen ja O-P Rantatalo pitivät tästä huolen.

1. Jakso: Ei muuta kuin koppiin

Kapteeni Henri Pennanen hoiti hutunkeiton Lohelle ja Lohi aloitti ottelun sisävuorolla. Tuttuun tapaan, sisävuoro lähti huonosti rullaamaan ja kärjestä syntyikin heti kaksi paloa.

Sisuuntunut Lohi ei tästä lannistunut, vaan Ville Rauhala saatiinkin saatettua kolmospesälle saakka kahdella palolla, ja läpi ottelun vaarallisia siipaleita esittänyt Akseli Saukkola kotiutti Rauhalan hirmuvedollaan ja Lohi siirtyi ensimmäisessä vuorossa 1-0 johtoon.

Johto ei kauan pitänyt, sillä Pöytyä tasoittavalla vuorollaan takoi peräti neljä pinnaa. Juoksut syntyivät sekä hyvillä lyönneillä, että ulkokentän virheillä. Lohi ei tästäkään uinut kiven taakse piilon, vaan seuraavalla vuorolla päästiin jo pisteen päähän vastustajan ulkokentän hienoisella avustuksella.

Kolmannen vuoroparin aloittavalla Saukkola kumautti jälleen saumaa puhki ja Lohi nousi tasoihin lukemiin 4-4. Enempää juoksuja Lohi ei ensimmäisellä jaksolla saanut, ja viimeisen ulkovuoroon lähdettiin puolustamaan tasalukemia. Jakson ratkaisujuoksu tuli harmillisesti harhaheitolla Pöytyälle, joten ei muuta kuin koppiin punomaan juonia.

2. Jakso: #AidanLäpi

Toinen jakso alkoi Lohelta hyvin ja Pöytyän hyökkäys ensimmäisessä vuoroparissa saatiinkin pidettyä aisoissa.

Lohen tasoittavalla vuorolla nähtiin kaupungin toisen Ykköspesis-seuran lanseeraama suoritus: Aidan läpi! Pöytyän polttoyritys kakkospesälle sirvahti vahdin räpylän ohi, ja pallo jatkoikin matkaansa aidan läpi kohden Tourujokea. Vimpelimäiseltä jokireissulta ilmeisesti kuitenkin säästyttiin pallon palautuessa varsin nopeasti, mutta tässä ajassa Rauhala oli jo kerennyt kirmata kotiin, tuoden Lohelle jakson avausjuoksun.

Tästä jakso etenikin tasatahtia molempien joukkueiden lyöden palloa väliin, ja Pöytyä siirtyikin neljännen aloittavalla 3-4 johtoon. Viimeisessä sisävuorossa Lohi ei saanut vaihdoksista huolimattakaan takaa-ajoa aikaan, ja jakso päättyi näillä lukemilla vierailijan eduksi.

Loppusanat:

Lohen tehomiehiä ottelussa olivat neljä juoksua lyönyt Akseli Saukkola ja kolme pinnaa tuonut Ville Rauhala. Pöytyän joukkueesta tehopisteiden valossa parhaita olivat neljä juoksua tuonut Mikko Pauna sekä tehot 0+1/2 (6/9) merkkauttanut Roni Wahl, että kolme lyöntiä lyönyt Marlo Jaakola.

Lohen parhaaksi pelaajaksi palkittiin vakuuttavaa tolppasyöttöä esittänyt Matias Hangasmaa ja Pöytyän parhaana Roni Wahl.

Tappiosta huolimatta, kausi on nyt avattu ja tästä on hyvä jatkaa. Lohi tulee taistelemaan pisteistä jokaisessa ottelussa, oli vastassa kuka tahansa! Lohi on Lohi!

Seuraavan kerran Lohi pelaa tiistaina 16.5.. Ulvilaa vastaan vieraissa. Vastaavasti seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina 20.5., kun vastaan asettuu Ylivieskan Kuula. Tervetuloa!

Lohen kokoonpano ottelussa:
1. Joni Lehikoinen S
2. Teemu Huhtakangas 3P
3. Henri Ikonen 2V
4. Matias Hangasmaa L
5. Tuomas Mattila 1V
6. Ville Rauhala 3K
7. Riku Rytkönen 2K
8. Henri Pennanen 2P
9. Teemu Lepistö 3V
10. Esa Kejonen
11. Mikke Nampajärvi
12. Akseli Saukkola

Ottelun täydelliset tilastot voi käydä lukemassa täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.