Lue kattava opas kauteen!

Tältä sivulta löydät kaiken olennaisen ykköspesiskauteen lähdettäessä.

98-vuotias Jyväskylän Lohi lähtee toiseen peräkkäiseen kauteensa miesten Ykköspesiksessä. Alkanut kausi on samalla myös juhlavuosi, sillä pesäpallo täyttää 100 vuotta!

Viime kaudella Lohi oli runkosarjan kolmas ja eteni pudotuspeleissä aina Superpesiksen nousukarsintoihin saakka voittamalla välierissä Puijon Pesiksen otteluvoitoin 2-1.

Nousukarsinnoissa Kankaanpään Maila säilytti kuitenkin paikkansa Superpesiksessä voittamalla Lohen voitoin 3-0.

Näin pelataan

Tällä kaudella miesten Ykköspesiksessä pelaa 12 joukkuetta. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 24 ottelua. Lohen koko kauden otteluohjelman löydät täältä.

Runkosarjan neljä parasta etenevät välieriin (1.vs.4. ja 2.vs.3), jotka pelataan paras kolmesta, eli jatkoon pääsyyn vaaditaan kaksi otteluvoittoa. .

Välierien voittajat etenevät Superpesiksen nousukarsintaan, joka pelataan paras viidestä, eli kolmeen voittoon. Ottelusarjan voittaja nousee ensi kaudeksi miesten Superpesikseen.

Runkosarjan neljä viimeistä joukkuetta joutuvat putoamiskarsintoihin (9.vs.12 ja 10.vs.11.), joissa pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Ottelusarjojen häviäjät putoavat Suomensarjaan.

Liput ja kausikortit

Lohen kausikortti maksaa 80€ (aikuiset) tai 60€ (opiskelijat, työttömät, jne.). Kausikortin voit tilata kotiinkuljetuksella täältä tai ostaa paikan päältä Lohen ottelutapahtumasta.

Otteluliput Lohen kotipeleihin voit ostaa tällä kaudella myös netistä! Nettiliput sisältävät palvelumaksun, ja ovat hinnalta 12€ (aikuiset) tai 9€ (opiskelijat, työttömät jne.). Nettilippuja voi ostaa myös liikunta- ja kulttuurimaksutavoilla, kuten ePassi ja Smartum Saldo.

Nettiliput ovat ostettavissa yhteistyökumppanimme Liveton välityksellä, joko Lohen sivuilta tai osoitteesta events.liveto.io.

Portilla liput maksavat 10€ ja 8€. Maksuvälineenä portilla käyvät sekä kortti että käteinen. Kannattaa huomioida, että liikuntasetelit ja -passit eivät käy maksuvälineeksi portilla maksettaessa, vaan tällöin lippu kannattaa ostaa etukäteen netistä.

Huomaathan myös, että alle 15-vuotiaat pääsevät Lohen otteluihin aina ilmaiseksi katsomoon.

Saapuminen Lohen kotiotteluihin

Lohi pelaa kotiottelunsa Koskenharjun kentällä, joka tunnetaan myös nimellä Aina Aurinkoinen. Kentän osoite on Koskenharjuntie 40200, Jyväskylä.

Suosittelemme kaikkia ottelutapahtumiin saapuvia tulemaan hyvissä ajoin paikalle. Usein ottelutapahtumiin saavutaan noin 5-10min ennen ottelun alkua. Kun kaikki tulevat samaan aikaan paikalle, ruuhkautuvat lipuntarkastuspaikat todella herkästi. Saapumalla aikaisin paikalle vältät itse jonottelun ja autat samalla meitä tekemään ottelutapahtumasta mahdollisimman jouhevan.

Autolla saapujat: Kentän välittömässä läheisyydessä on hyvin vähän parkkipaikkoja. Suosittelemme kaikkia paikallisia saapumaan otteluihin mielellään pyörällä, kävellen tai julkisilla.

Mikäli saavut autolla, läheisyydessä olevia parkkipaikkoja on Taulumäen kirkon parkkipaikka, Tuomiojärven uimarannan parkkipaikka ja näiden lisäksi Lohen ottelutapahtumien aikana on sallittua pysäköidä myös Priimuksen parkkipaikalle sekä hieman tästä eteenpäin löytyvälle uudelle parkkipaikalle.

Kioskipalvelut Lohen otteluissa

Lohen otteluissa on tarjolla kioski, makkaranmyynti- ja kahvipiste, hot dog -kärry sekä virvoikejuomia tarjoileva AIL Pub Laiton.

AIL Pub Laittoman välittömän läheisyyden lisäksi anniskelualueina toimivat kotipesän takaa löytyvä katsomonosa, sekä kolmospuolen katsomosta pieni osa. Näihin katsomonosiin ikäraja on 18-vuotta ja alueet on rajattu muista katsomonosista.

Varsinkin kuumina päivinä suosittelemme ottamaan myös tyhjän vesipullon mukaan, sillä voit täyttää pullosi vesipisteestä, mikä löytyy kotipesän takaa. Aurinkoisella säällä vettä kannattaa todellakin tankata, varsinkin jos ottelun kesto venyy tai katsot peliä aurinkoisella paikalla.

Et pääse paikalle? Katso ottelut Ruutu+ -palvelun kautta

Ykköspesis ja Ruutu+ ovat tehneet pitkän sopimuksen otteluiden näyttämisestä Ruutu+ -palvelusta. Näet koko kauden kaikki Superpesis- & Ykköspesis-ottelut Ruudusta, myös naisten ottelut.

Mikäli et siis pääse koti- tai vierasotteluun paikalle, voit katsoa sen Ruudusta. Palvelun hinnat ja tarkemmat tiedot löydät osoitteesta: ruutu.fi.

Fanimatkat vierasotteluihin – Lohi pelaa myös Ahvenmaalla!

Lohen faniryhmä Tonninkalat järjestää tänäkin vuonna fanimatkoja ympäri Suomen. Voit osallistua matkoille helpoiten ottamalla suoraan yhteyttä Tuomo Halttuseen.

Kauden erikoisin ja jännittävin fanimatka tehdään tänä vuonna Ahvenanmaalle, Jomalaan, missä Loimaan Palloilijat ja Jyväskylän Lohi pelaavat lauantaina 2. heinäkuuta. Tuohon matkaan etsitään lähtijöitä jo nyt, joten jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Tuomo Halttunen
040 517 7365
tuomohalttunen1@gmail.com

Otteluiden tulokset ja pelinjohtajan haastattelut

Lohen kausi alkoi sunnuntaina 15. toukokuuta vierasottelulla Haapajärvellä, mistä Lohi haki hyvin tiukan taistelun jälkeen vähäjuoksuisen voiton lukemin: 1-0 (1-1, 2-1). Myös toinen ottelu pelattiin vieraissa ja oli edellistäkin jännittävämpi. Vaiherikas kamppailu Kuopiossa kääntyi lopulta Puijon Pesiksen voittoon lukemin 2-1 (2-2, 4-4, 3-0).

Löydät pelinjohtaja Jussi Muilun pelin jälkeiset kommentit aina joka ottelun jälkeen Lohen Instagramista.

Otteluiden tulokset ja Ykköspesiksen taulukot sekä tilastot löydät aina helpoiten Pesäpalloliiton virallisilta tulossivuilta: pesistulokset.fi. Taulukko ja pelaajatilastot löytyvät myös Teksti-TV:n sivulta 253. Otteluiden tulokset päivitetään aina Teksti-TV:n sivulle 225.

Media ja yhteistyökumppanit

Lohen otteluissa ei järjestetä varsinaista lehdistötilaisuutta. Median edustajat ja yhteistyökumppanit voivat ottaa halutessaan yhteyttä ennen otteluita Jyväskylän Lohen puheenjohtajaan Heikki Mehtoseen kaikkiin ottelutapahtumiin tai muihin asioihin liittyen:

Heikki Mehtonen, heikki.mehtonen@gmail.com, 040 701 5459

Artikkelin kuvat: Vilkoski