”Kotiutusvoimaa ja johtajuutta” – Joonas Riikilä pelaa ensi kesänä Lohen paidassa

Viime kaudella Ykköspesiksessä peräti 41 juoksua lyönyt Joonas Riikilä, 26, pelaa ensi kaudella Jyväskylän Lohen paidassa.

Joonas Riikilä tuo Loheen lyöntivoimaa ja kokemusta. 26-vuotias Riikilä on ehtinyt pelata 88 ottelua Ykköspesistä ja 42 ottelua Superpesistä.

Ykköspesiksessä Riikilä on lyönyt juoksuja yli pinnan per peli, yhteensä 105 juoksua, joista 41 syntyi pelkästään edelliskaudella Puijon Pesiksen paidassa.

”Riikilä tuo joukkueeseen kotiutusvoimaa, kokemusta ja johtajuutta, pohjalaista suoruutta ja hulluutta.”

Joonas Riikilä liittyy Jyväskylän Loheen kaudelle 2023
Joonas Riikilä Loheen

Ykköspesiksen lyöjätilastossa Riikilä oli 41 lyödyllä juoksullaan kuudes ja Puijon Pesiksen sisäisen lyöntitilaston ykkönen. Hienon kauden jälkeen Riikilä siirtyy ilolla Jyväskylän Lohen paitaan.

– Mukava oli päästä porukkaan mukaan. Lohi vaikuttanut aina hienolta yhteisöltä, jossa painetaan hommia isolla sydämellä. Mieletön faniporukka Koskenharjulla pitänyt tunnelmaa yllä aina, joten hienoa päästä nauttimaan tästäkin ensi kesänä, Riikilä kommentoi. 

Superpesiksessä Riikilä on edustanut Alajärven Ankkureita ja Seinäjoen Jymy-Jusseja. Nurmon Jymyn kasvatti ehti pelata kausina 2015-2017 yhteensä 42 ottelua Superpesiksessä lyöden näissä 4+11 juoksua. 

– Haluan tuoda omalta osaltani joukkueseen laajuutta, sekä auttaa omalla tekemiselläni joukkuetta taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa. Persoonana toivon tuovani joukkueeseen pohjalaasta räiskyvyyttä ja luoda hyvää meininkiä pukukopissa sekä kentällä, Riikilä päättää.

Ykköspesiksessä Riikilä on ehtinyt edustaa myös Alavuden Peli-Veikkoja (2020-2021) ja Vähäkyrön Viestiä (kesällä 2017).

Myös Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu on äärimmäisen tyytyväinen uudesta sopimuksesta:

– Riikilä tuo joukkueeseen kotiutusvoimaa, kokemusta ja johtajuutta, pohjalaista suoruutta ja hulluutta. Isot odotukset on Riikilään kesällä, että tulee paljon juoksuja lyömään.    

Lohi jäi viime vuonna runkosarjan kuudenneksi ja ulos pudotuspeleistä. Pettymys on kuitenkin puitu, ja joukkuetta rakennetaan ja valmennetaan taas sitä tavoitetta kohti, että ensi kesänä Lohi pelaisi Ykköspesiksen kärkisijoista.

– Hyvältä vaikuttaa. Jos viime talveen vertaan, niin nyt on ollut hyvä, keskittynyt ja motivoitunut ote treeneissä. Uskon, että ollaan melko vaarallisia ensi vuonna. 

– Etenkin sisäpeliin, joka nyt viime kesänä notkahti, niin siihen ollaan saatu uusien pelaajien myötä lisää jalkoja, ja nyt Riikilän myötä lisää kotiutusvoimaa. Uskon, että saataisiin vihdoin viimein niitä juoksumääriä hieman isommiksi meidän sisäpelissä, Muilu päättää.

Lue myös: Lohen kausikortit saatavilla nyt myös virikeseteleillä (Smartum, ePassi yms.)!

Lisätietoja:

  • Joonas Riikilä (s. 2.10.1996)
  • Superpesis: 42 ottelua, 15 lyötyä (4+11), 11 tuotua, 72 kärkilyöntiä
  • Ykköspesis: 88 ottelua, 105 lyötyä (5+100), 52 tuotua, 296 kärkilyöntiä
  • Kasvattajaseura: Nurmon Jymy
  • Seurat, Superpesis: Jymy-Jussi, Seinäjoki & Alajärven Ankkurit
  • Seurat, Ykköspesis: Puijon Pesis, Alavuden Peli-Veikot, Vähäkyrön Viesti