Heikki Rantanen jatkaa Lohessa Ykköspesis-kaudella 2021

Lukkari Heikki Rantanen, 27, pelaa Jyväskylän Lohessa Ykköspesis-kaudella 2021.

Heikki Rantanen nähdään tulevallakin kaudella Lohen väreissä. Kuva: Jyväskylän Lohi

Urallaan kolme ottelua Superpesiksessä ja 64 ottelua Ykköspesiksessä pelannut Heikki Rantanen jatkaa Lohi-paidassa Ykköspesis-kaudella 2021.

Lohelta löytyy nyt mahdollisuus useampiinkin eri kokoonpanovaihtoehtoihin, sillä joukkueesta löytyy myös lukkarina nuorten SM-kultaa voittanut Valtteri Havukainen.

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu oli varsin tyytyväinen siihen, miten Rantasen sopimus tuo laajuutta miehistöön:

– Fiilikset ovat loistavat! Heikin sopimus vakauttaa meidän tilannettamme ja tuo  Ykköspesikseen kokemattomalle joukkueellemme johtajuutta ja kokemusta. Valtteri saa jatkaa kehitysprosessiaan lukkarina rauhassa ja vailla liikoja paineita.

Ennen kaikkea vahvana nollatilannelukkarina tunnettu Rantanen pelasi ensimmäisen kerran Lohessa jo kaudella 2018. Viime kaudella Rantanen tuli mukaan kesken kesän ja lukkaroi kauden viimeiset kaksi runkosarjaottelua sekä Ykköspesikseen nousun ratkaisseet neljä pudotuspelikamppailua.

Lohi ei hävinnyt otteluakaan Rantasen johtaessa ulkopeliä lautasen äärellä. Kuudessa viimeisessä ottelussa Lohea vastaan lyötiin yhteensä vain 16 juoksua, eli alle kolme ottelua kohden.

Nousujuhlien jälkeen Lohi ehti käydä neuvotteluja Rantasen kanssa läpi talven. Nyt hävittäjälentäjän siviilipuolen asiat loksahtivat siihen malliin kohdalleen, että sopimuksesta Lohen kanssa päästiin yhteisymmärrykseen:

– Kotoa ja töistä piti toki saada tuki uran jatkolle, jotta pelaaminen olisi mielekästä joka osa-alueella. Iso kiitos kotiväelle peliuran tukemisessa.

– Toissakaudella alkanut, ja lähes vuoden kestänyt irtiotto pesäpallosta teki hyvää. Kuitenkin itselleni oli selvää, ettei ura ollut vielä siinä. Lohen tarjoama mahdollisuus viime kauden lopulla oli erinomainen kick-starter peli-innolle.

Brand Team Finlandin kummipelaaja odottaa innolla tulevaa kautta loistavasti päättyneen viime kesän jälkeen:

– Oikea rytmi ja roolit viime kauden joukkueessa löytyivät jo parin ottelun jälkeen. Kausi 2020 ja sen lopputulema antoivat uskoa tulevana kesänä alkavaan kauteen.

– Mielestäni Lohi ansaitsee paikan Ykköspesiksen kestomenestyjien joukossa ja tulen tekemään kaikkeni sen tavoitteen edessä.

Lopuksi Rantanen halusi lähettää vielä terveiset kannattajille:

– Olen jo useissa haastatteluissa tai vastaavissa maininnut Tonnin Kalat sekä muut Lohen uskomattomat fanit, jotka elävät kesästä toiseen täysillä mukana. Toivottavasti ensi kesänä Jyväskylän urheilukansa löytää itsensä sankoin joukoin Aina Aurinkoiselle nauttimaan Keski-Suomen viihdyttävintä pesäpalloa. Nähdään siellä!

Heikki Rantanen (s. 8.3.1994)

  • Superpesis: 3 ottelua
  • Ykköspesis: 64 ottelua, 8 lyötyä, 20 tuotua, kärkilyönnit 141
  • Suomensarja: 83 ottelua, 36 lyötyä, 65 tuotua, kärkilyönnit 226
  • Jyväskylän Lohessa: 25 ottelua, 7 lyötyä, 20 tuotua, kärkilyönnit 72
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.