Valtteri Havukainen itärajalta Lohi-paitaan

Kiteen Pallo -90:n kasvatti, Valtteri Havukainen, 19, siirtyy ensi kaudeksi itärajalta Lohen pelipaitaan.

Valtteri Havukainen Lohi-paitaan kaudelle 2021. Kuva: Jyväskylän Lohi

Kausi tulee olemaan Havukaisen ensimmäinen Ykköspesis-tasolla. Kahden edellisen kauden aikana Havukainen on kuitenkin ehtinyt pelata Kiteellä Superpesistä 12 ottelun verran. Suomensarjasta löytyy nuoresta iästä huolimatta kokemusta 57 ottelua.

Havukainen on Lohelle varsin tuttu vastus edelliskausien kamppailuista Suomensarjan itälohkossa. Etenkin Lohen etenemisosastolle nuori pelaaja tuo paljon, mutta myös vaihtotilanteiden purkaminen luonnistuu.

Suomensarjassa ja juniorisarjoissa Havukainen on hoidellut pääosin vaihtotilanteita, varsin oivallisilla prosenteilla. Kesän kahdeksassa Suomensarjan ottelussa Havukainen keräsi 48 (6 per ottelu) kärkilyöntiä, kokonaisprosentilla 72,73% ja Poikien Superpesiksessä 13 otteluun kertyi 98 kärkilyöntiä (7,5 per peli) reilusti yli 80% tehoilla.

Ulkopelissä Havukainen on lukkaroinut muun muassa Kiteen A-pojat Suomenmestaruuteen ja B-pojat SM-hopeaan samalla kaudella 2019. Tällä kaudella Kiteen A-pojat jäivät niukasti ulos mitaleilta, neljänneksi.

Lohen joukkuetta kasaava Jussi Muilu on luonnollisesti varsin tyytyväinen uusimpaan kiinnitykseen:

– Valtteri on ikäluokassaan Suomen lahjakkaimpia lukkareita ja hakee uralleen seuraavaa kehitysaskelta. Olemme todella tyytyväisiä, että hän valitsi monista vaihtoehdoista joukkueekseen Lohen. Valtteri asettuu kesäksi Jyväskylään ja olen varma, että saamme Lohessa miehestä paljon irti sekä sisä- että ulkopelissä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.