Tänään juhlitaan! Itälohkon herkkupala: Lohi – Juva

Jyväskylän Lohi kohtaa tänään sunnuntaina 19.5.2019 Juva Pesiksen kotiavauksessa kello 14:00 alkaen. Ottelu on Lohen 95-vuotisjuhlaottelu ja samalla Suomen Työväen Urheiluliiton, TUL:n 100-vuotisjuhlaottelu. TUL toimii myös otteluisäntänä kamppailussa.

Jyväskylän superviikonlopun pääpäivä on vihdoin täällä. Yläkaupungin Yö, Kirkollispäivät ja muut oheistapahtumat ovat ohitse, kun kansa alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan itse päätapahtumaan: Suomensarjan Itälohkon herkkupalaan Lohi-Juva.

Lähtökohdat otteluun ovat värimaailmaltaan kiehtovat. Huhut Juvalta kertovat, että joukkue olisi vahvasti uudistanut ilmettään ja saapuisi tänään Aina Aurinkoiselle paremmin Lohesta tutuilla punaisilla väreillä. Lohi sen sijaan iskee edelleen viime vuosilta tutuissa hopean harmaissa, vaikka sydän pumppaankin TUL:n satavuotisjuhlaottelun kunniaksi entistäkin punaisempana.

Viime kesänä Lohi ja Juva kohtasivat neljä kertaa, kaksi kertaa runkosarjassa ja kahdesti lohkovälierissä. Lohi vei otteluvoitot puhtaasti 4-0, mutta kamppailut olivat pääosin varsin tasaisia. Kahdesti Lohi haki voiton vasta supervuoron jälkeen.

Tähän otteluun molemmat joukkueet tulevat otteluun karvas tappio alla, kun Lohi hävisi Lahdelle vieraissa 2-0 ja Juva kotonaan Kouvolalle samoin jaksolukemin. Molemmat hakevat siis avausvoittoaan ja ainakin pelikeli Aina Aurinkoisella tulee olemaan otollinen laadukkaalle sisäpelille.

Kotijoukkueen paidassa nähdään tänään myös uusi Lohi-debytantti, kun Lohen ja Kiri&Kirittäret juniorien yhteistyön ansiosta pelipaikan ysikössä saa Heatco Finland Oy:n kummipelaaja Arttu Rauhamäki. Rauhamäki on monille jo tuttu muutamista harjoitusotteluista, mutta nyt nuori pelimanni pääsee ensimmäistä kertaa irti virallisessa Aina Aurinkoisen hurmoksessa.

Juvan puolelta voidaan nostaa esiin lukkari Santeri Räisänen, joka pelannee tänään vastustajan lukkarina. Keskisuomalaisille Räisänen on tuttu ainakin eilisestä Laukaa-Sotkamo2 -ottelusta, missä mies lukkaroi LU:n paidassa. Kaksoisedustuksen myötä Räisänen pääsee kuitenkin pelaamaan tänään myös Juvan pelinutussa.

Sää ei voisi olla upeampi, joten nyt jos koskaan suosittelemme ottamaan ystävätkin mukaan, kun saavutte TUL:n ja Jyväskylän Lohen juhlaotteluun nauttimaan Aina Aurinkoisen hellivästä lämmöstä!

Kahden perinteikkään Suomensarjaseuran herkkupala odottaa – kello 14:00 juhlitaan Aina Aurinkoisella!

Restaurant Laiton tarjoilee tuttuun tapaan Lohi-tuotteita kylmistä lippiksistä lämpimään kaljaan. Liput 7€ / 5€. Autolla paikalle tuleville tiedoksi, että kaupungin kanssa on jälleen päästy yhteisymmärrykseen siitä, että kadunvarsiin saa pysäköidä ottelupäivänä.

Alla vielä kapteeni Henri Ikosen (Tampereen Lihajaloste) mietteitä ennen suurta juhlaa.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.