Harjoituspelit pelattu

Lohen edustava suomisarjamiehistö sai äitienpäivänä taputeltua viimeisetkin harjoituspelit ennen tosimatsien käynnistymistä. Kyseessä oli pelillinen härkäviikko, kun tiistaina kohdattiin Koskenharjulla ykköspesisjoukkue Lievestuoreen Kisa ja sunnuntaina samalla stadionilla paikallisvastustaja Jyväskylän Kiri.

Voitto molemmista peleistä
Niin tiistain kuin sunnuntainkin ottelut venyivät supervuoroon saakka. Molemmille peleille yhteistä oli myös se, että ottelun alut olivat todella tukkoisia ja vasta supervuorot olivat alusta loppuun hallittua ja haluttua tekemistä. Tiistain ottelussa pelattiin kuitenkin pääosin hyvää sisäpeliä, pitkiä vuoroja ja hallittuja suorituksia. Tietty jalattomuus vaivasi, koska kumpaakaan etenijäjokeria ei uskallettu täysillä juoksuttaa, ja ykköskärjestä puuttuivat kokeneet mailataiturit Ikonen ja Mattila.
Ulkopelillisesti tiistain matsi ei ollut erikoinen. Pelistä puuttui rytmi ja räiske, kun kovalyöntinen vastustaja halusi lyödä paljon, ja me vissiin halusimme heittää toisillemme kouhuja. Alun nihkeily saatiin kuitenkin käännettyä rauhallisella sisäpelillä ja voitimme pelin 2 – 1 (6-5, 1-3, 3-1).

Sunnuntaina sukellettiin kokonainen jakso
Harjoituskauden huonoin jakso pelattiin Kiriä vastaan avausjaksolla. Valmistautuminen ei ollut sujunut nappiin, sen viuhkavelho aavisti jo alkuverryttelyn futiksesta. Avausjakso ihasteltiin upeata säätä ja mietittiin pesispörssirivejä, niinpä vastustaja oli lukemin 2-3 parempi. Ainakin. Toiselle jaksolle saatiin suututettua itsemme ja kairattiin 7-0 -voitto, supervuoro 1-0 meille. Suomisarjan itälohko on tasainen ja joka piste pitää pelata, sen tämä taas meille opetti.

Hyvää ja vähemmän hyvää
Positiivista koko harjoituskaudelle on ollut sisäpeli, jota on pystytty pyörittämään rauhallisesti ja laajasti, kohtuullisen stabiililla kokoonpanolla. Molemmat kuluneen viikon pelit pelattiin samalla lyöntijärjestyksellä ja ilman em. ykköskärjen kaksikkoa. Positiivista on myös se, että Lohi kiinnostaa. Ilman mitään mainontaa, ilman VP:n äänen seireeninomaista kutsua tai Laittoman palveluita on kentälle houkuteltu molemmissa peleissä reilu 50 katsojaa. Kausikorteilla ja Lohituubeilla on kysyntää, Koskenharjun kotipesä kiiltää. Säbämiehet Pulkkinen ja Kunelius ovat ottaneet paikkansa kentällä ja kopissa, Rauhala on ottanut askeleita oikeaan suuntaan (tiistaina hyvä lyöntipeli, sunnuntaina ulkopeli) ja Orpana on vakuuttanut sekä LähiTapiolassa että Mattilan saappaissa. Nopeuskestävyystestit näyttivät mainioita lukemia jo ennen hellekauden alkua ja kelien lämmettyä ollaan houkuteltu sitä nopeuspiikkiä esiin. Sieltä se tulee.

Haasteeksi on tullut tuttu juttu. Talven harjoituksista tuttu sähinä ulkokentällä laadukkaiden heittojen, ripeän liikkumisen ja varmojen kiinniottojen ympärillä on muisto vaan. Niin pelaat kuin harjoittelet. Valitettavasti on varmaan soiteltava Äffälle Graniittiin, onko sitä meidän tuttua ulkopelirytmiä näkynyt kesäksi autioituneilla käytävillä. Kaikilla lajia harrastaneilla on hyvin tiedossa se, että ulkoharjoitukset tiputtavat tekemisestä tempoa ja epäonnistuneen suorituksen paikkaaminen vie aikaa avarassa tilassa monin verroin. Kovasti on yritetty myös muistuttaa siitä, että sen laadukkaan harjoitteen läpivienti ulkona on raskaampaa kuin sisällä, mutta ei siitä paljon tarvitse livetä, kun se huono suoritus tarttuu myös vieruskaveriin. Ja vaikuttaa myös sisäpeliin, jos harjoitustempo ei pysy ulkona riittävän hyvänä. No, tämä kriittisen valmentajan silmin. Kaikki kuitenkin talvella näkivät, että osaamme heittää ja kiinniottaa laadukkaasti, joten kyllähän ne taidot siellä on olemassa, kun niitä vaan osataan ja jaksetaan käyttää.

Viimeinen harjoitusviikko ennen sarjan alkua
Paljon on tekemistä ja jotakin on varmasti kesken, kun Rantakentällä sunnuntaina kautta avataan. Terveystilanteen osalta Mattilan ja Ikosen vammoja hoidetaan harkiten. Voi olla, että pelaavat avauksessa jo molemmat, tai ei kumpikaan, tai sitten toinen pelaa ja toinen ei, tai sitten se toinen pelaa ja toinen ei. Muiden osalta yritämme olla rikkomatta mitään.

Antti-Jussi Hirvonen
II Pelinjohtaja

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.