Ennakko: Lohi kohtaa Kuopion runkosarjan päätösottelussa

Lohi kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Kuopion. Kamppailu on jo tämän kauden neljäs joukkueiden välillä.

Lohi – Kuopio
Aika: Ke 14.8. klo 17:30
Paikka:
Aina Aurinkoinen, Koskenharju
Otteluisäntä: LKV Savolin
Ottelupalkinnot: Baits.fi
Liput: 7/5€

Kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin kesäkuussa, jolloin Lohi vei molemmat ottelut puhtaasti jaksoin 2-0. Kotiottelussa juoksut merkattiin Lohelle 5-0, 19-1 ja vierasottelussa lukemin 6-5, 28-0. Kolmannen kerran joukkueet kohtasivat tasan viikko sitten Kuopiossa, kun Lohi haki vierasvoiton jaksoin 1-0 (11-2, 5-5).

Lohen Matias Romon kommentteja alla. Ennakko jatkuu videon jälkeen.

Kuopion paidassa pelaa Lohi-paidasta tuttu Seppo Väliheikki, joka harjoitteli vielä talvikauden Lohen mukana, mutta siirtyi kesken Kuopioon. Myös Kuopion Esa Kejonen edusti Lohea Ykköspesis-kaudella 2017. Kejonen on tällä kaudella esiintynyt sekä Kuopion pelinjohtajana että pelaavassa kokoonpanossa.

Lohi lähtee luonnollisesti hakemaan runkosarjan päättävästä kotiottelustaan kolmea pistettä. Itälohkon sijoitusten osalta ottelussa ei enää ole panosta, sillä Kuopio tulee olemaan lohkon viimeinen ja Lohi varmuudella kakkospaikalla, mutta muun muassa mahdollisten nousupelien kotiedun kannalta jokainen piste runkosarjassa on merkityksellinen.

Tilastojen valossa Lohen paidassa parasta mailapeliä on esittänyt tällä kaudella Aleksi Karttunen, joka on ennen viimeistä kierrosta lyöjätilaston kahdeksas, tehotilaston kolmas ja kärkilyöntitilaston viides. Eroa ykköstiloihin on kuitenkin sen verran paljon, ettei yksi ottelu taida riittää enää eron kuromiseen. 

Tuotuja juoksuja Lohi-paidassa on kerännyt tällä kaudella eniten Janne Palomäki, kuka on 36 tuodulla juoksullaan Itälohkon kokonaistilastossa jaetulla toisella sijalla. Eroa kärkipaikkaa pitävään KiteenValtteri Havukaiseen on kuitenkin viisi tuotua.

Syksyn pelit ovat vihdoinkin lähestymässä! Runkosarjan päätös pelataan keskiviikkona Aina Aurinkoisella ja pudotuspelit alkavat Koskenharjulla jo heti lauantaina 17. päivä kello 14:00. Vastustajaksi pudotuspeleihin Lohelle asettuu joko Joensuun Maila, Kiteen Pallo tai Kouvolan Pallonlyöjät. Vastustaja selviää keskiviikon kierroksen jälkeen.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.