Voitto halliavauksesta!

unnamed

 

Uudistunut Jyväskylän Lohi marssitti ensimmäiseen harjoituspeliinsä Hipposhalliin 25.1. täyden rosterin intoa puhkuvia pelimiehiä. Vastustajaksi asettui junioripitoinen Jyväskylän Kirin kakkosjoukkue, joka tiedettiin nopeaksi ja taitavaksi ryhmäksi. Kirin superpesiksen harjoitusringistä mukana olivat Aleksi Ahola, Teemu Rouhiainen, Aku Kettunen, Jan Brandt ja Paavo Lassila. Ottelu kiinnosti yleisöä, jota parveili sunnuntai-illan myöhäisestä ajankohdasta huolimatta Hipposhallilla hienosti. Vain putkilohen tuoksu ja V-P Turpeisen samettinen ääni puuttuivat täydellisestä ottelukokemuksesta.

Lohen kokoonpano:
1. Ilari Välisaari 3K
2. Henri Pennanen 2P
3. Elmeri Pajari S
4. Perttu Paakkola L
5. Ville Rauhala 1V
6. Mikko Watia 2K
7. Miika Kotapakka 3P
8. Akseli Saukkola 3V
9. Matti Lehtimäki 2V
10. Juho-Perttu Thil
11. Joonas Huovinen
12. Riku Rytkönen

Pelinjohtajina olivat Jussi Muilu & A-J Hirvonen. Rikut Rytkönen ja Orpana olivat vielä kokonaan tai osittain rikki, josta syystä Orpana esiintyi edukseen 2-tuomarina ja Rytkönen mätti muutaman kivan mällin rajoihin ja nosti koppia 100 % varmuudella. Toiselle jaksolle Lehtimäki puki jokeripaidan päälleen Thilin siirtyessä koppariksi ja Watian takalukijaksi.

 

Ottelu oli tyypillinen halliavaus: Graniitin uumenista kasvaneet heittomatkat, kimmoisa alusta ja pyöreät pelipallot aiheuttivat molemmin puolin jonkin verran pomputtelua, harhaheittoja ja epävarmuutta. Kohti tulevat pallot kuitenkin saatiin kiinni hyvällä varmuudella. Lohi lähti lyömään palloa kovaa ja tämä pääosin onnistuikin. Kirin lukkari Jan Brandt aiheutti alkuun jonkin verran merkkivirheitä, koska Lohiparvi uinui Hippoksen kotipesän takaisessa verkossa saamatta oikein suuta auki. Vastaavalla tavalla Lohen lukkari Perttu Paakkola sai sekaisin Kirin sisäpeliä, jo nollatilanteen tolpallaan. Ensimmäistä jaksoa sävyttivät nuo helpot virheet, joita Lohi teki vähemmän. Juoksut tulivat kuitenkin upeilla lyönneillä, joita Akseli Saukkolan 1,5 metriä 2-rajasta leikannut ”näpy” oli ehkä illan komein. Myös Paakkola ja Ville Rauhala vastasivat Muilun some-huutoon ja esittivät vakuuttavia otteita mailassa. Avausjakso Lohelle 4-1.

 

Toiselle jaksolle Lohi lähti pelaamaan vielä enemmän kovien kautta, jotta Brandtin virettä saataisiin taltutettua. Pari tolppaa huudettiin väärin vääräksi, mutta sen jälkeen saatiin jo ensimmäiset taktiset pois ja kotipesä rauhoittui. Myös ulkopelissä otteet saivat vähän lisätarkkuutta ja vaikka Kirin nopea kärki toimi, saatiin palottomiakin ajoja nollattua nopeasti. Mm. ilman yhtään harjoitusta Lehtimäen paikalle hypännyt Watia oli elementissään takalukijana. Sisäpelissä sen sijaan keskiosumat jäivät vielä odottamaan seuraavaa peliä ja pari todella lyhyttä sisävuoroa tekivät myös seuraavien vuorojen lähdöistä takkuisia. Tarvittavat juoksut kuitenkin saatiin puristettua ja lukemiksi toiselta jaksolta taululle jäivät 3-0 voittolukemat. Mailan varressa mm. Juho-Perttu Thil ja Jopo Huovinen osuivat keskelle keltaista. Tuon jälkeen ehdittiin hallivuoroa käyttämään vielä parikymmentä minuuttia ja kaksi vuoroa tahkottiin tiukkaa ulkopeliä, juoksuitta.

 

Lohi pelasi positiivissävytteisen halliavauksen. Helppoa ei ollut, mutta ei kukaan niin etukäteen ajatellutkaan. Pelissä on hyviä aihioita ja elementtejä; kovaa treenaamalla peli valmistuu toukokuuksi. Ja kehittyy elokuuhun mennessä. Kiitoksia kannustajille, hyvälle vastustajalle ja tuomaristolle (Atte Brandt – Nalle Viljanen – Riku Orpana).

 

Lohi leireilee seuraavan kerran kahden viikon päästä ja pelaa toisen hallipelinsä lauantaina helmikuun 28. päivä Hippoksella. Vastaan n. 19.30 alkavassa ottelussa asettuu Kouvolan Pallonlyöjät.

 

-AJ Hirvonen-

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa