Viimeinen näytös

Viimeistä kertaa tänä kesänä. Koskenharjun Kesäteatteri esittää hersyvän farssin Lohi-Siilinjärvi!

Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, yhteensattumiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Farssit päättyvät yleensä onnellisesti.

Kyseinen farssi sijoittuu Itälohkon Suomensarjaan, jossa joukkuettaan pyörittää ahkera mutta vähäsanainen Jussi. Joukkueessa huseeraa varsinainen erilaisten miesten kerho, jossa kuitenkin jokaisella on oma paikkansa sukupuoleen, pelitaitoihin, huumoriin, seksuaaliseen ja poliittiseen suuntautumiseen tai ulkonäköön katsomatta.

Koskenharjun kesäteatteri on ollut joka kesän takuuvarma ja laadukas näytelmäelämys. Lohen tiedotuskeskuksen selvityksen mukaan ylivoimaisesti eniten katsojia keräsi vuoden 2012 karsintadraama Lohi- Haapajärvi, jonka näki 856 katsojaa. Kesän 2015 vetonaulana toimi paikallisderby Lohi-Kiri, josta nautti erilaisista tilastolähteistä riippuen 250-400 silmäparia.

Kesän 2015 suosiosta pitivät huolen estradille marssineet näyttelijäkonkarit: Jussi Muilu, Henri Pennanen, Akseli Saukkola ja Mikko Watia. Sittemmin esiintyjäkaarti on täydentynyt, kun muun muassa Riku Rytkönen, Tuomas Mattila ja Ville Rauhala pukivat Lohi-nutun yllensä.

Vuonna 2014 monen summan vuoksi Koskenharjun kesäteatteri piti välivuotta. Kesällä 2014 luotiin kuitenkin pohja, jolle on hyvä rakentaa tulevaa ohjelmistoa. Vaikka kesän 2015 näytelmissä on nähty enemmän tragikomediaa ja draamaa kuin hersyvää komediaa, on näytöskauden aikana opittu paljon.

Jyväskylän Lohen ja joukkueen puolesta tahdon kiittää jokaista mukana ollutta, niin katsojaa, talkoolaista kuin pelaajaakin. Erityismaininnan ansaitsee hurjan työn taustoilla tehneet varapuheenjohtaja Heikki Mehtonen ja huoltaja Juuso Hyvönen, jotka tekivät tästäkin kaudesta arvoisensa. Ilman Heikin panosta ei olisi ollut näyttämöä, jolla esiintyä. Ja ilman Juuson panosta, ei olisi ollut näyttelijöitä, jotka esiintyvät.

Pesäpallokausi 2015 loppuu tänään. Valehtelu on tässä vaiheessa turhaa; Kouvola-ottelun jälkeen tyhjyys on vallannut mielen. Omat odotukset eivät realisoituneet, kuten eivät joukkueen tavoitteet tai potentiaalikaan.

Se kuitenkin saatiin mitä ansaittiin – peli palkitsee vain ne keille palkinto kuuluu. Erilaisten miesten kerhossa märehtimään ei suostu kukaan. Katseet on nostettu ylös runkosarjan pettymyksen jälkeen ja tänään Jyväskylän Lohi seurana ja edustusjoukkue päänäyttelijöinä tulevat tarjoamaan Koskenharjun kesäteatterin viimeisen näytöksen. Episodi on toisen kauden loppu, mutta samalla uuden alku. Kesää 2016 varten on luotu pohja, jonka varassa myös tulevana suvena Koskenharjun Aina Aurinkoisella on tarjolla ikimuistoisina näytelmiä.

Farssin tarkoitus on siis saada yleisö nauramaan ja hymyilemään. Sirkushuvit jatkuvat taas ensi kesänä – tänään nautitaan, nauretaan ja hymyillään Aina Aurinkoisen taivaan alla viimeistä kertaa. Päätetään tämäkin farssi onnellisena.

Kiitos. Lohi on Lohi.

Elmeri Pajari

Kategoria(t): Joukkue. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa