Tämä on playoffs-ennakko!

 

Rakas internet, kirjoitan tällaista nyt ensimmäistä kertaa. En ole ensimmäistä kertaa playoffseissa, mutta tämmöinen ennakkojuttu on ihan uusi kokemus. Jänskättää. Ja vähän myös nolottaa. Nuo hädintuskin täysikäiset pelurit kasvattavat täydelleen playoffs-partaa ja meillä pelinjohdossa ei viihdy karvat edes yläpään yläosassa. Alapääjuttuihin ei nyt sorruta.

 

Katsaus menneeseen

Kaudella 2015 oli tässä vaiheessa elokuuta Lohen päätössaunat kylpeä römpsäytetty, kansallinen The Masters of Koputus kilpailtu ja nahkatakit napitettu leukaan asti kiinni. Vietettiin ylimenokautta kovasti pettyneissä mielentiloissa. Eikä tässä yhteydessä tarvitse edes mainita kautta 2014, jolloin meille pyhää Koskenharjua miehittivät sinivalkoiset värit.

Eipä siis ihme, että tällä kaudella pettymyksistä on ammennettu virtaa. Lohi on onnistunut purkamaan kiimaansa pelikentillä voittaen runkosarjassa 15 ottelua 16 mahdollisesta. Harjoituspeleissäkään ei tarvinnut juuri tappioita harjoitella, joten olemme toimineet voittavassa organisaatiossa viimeisen vuoden.

Tärkein voitto on kuitenkin toistaiseksi ollut oman itsensä voittaminen. Sen, että pelin/jakson/suorituksen/harjoitteen ei tarvitse loppua pettymykseen, vaan se voi olla voittava teko, vaikka ei alkaisi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun vuosi sitten kiroilimme päät painuksissa tappioita, tällä kaudella on noustu tappioasemista voittoon, tehty viittä juoksua kahdella palolla, selvitty loukkaantumisista ja parannettu myös harjoittelua. Jokainen meistä on pystynyt nousemaan yli jostakin pettymyksestä ja tekemään sen voittavan suorituksen, haluten ratkaista tilanteen voittavasti eikä epäonnistumista peläten.

Voitot ja systemaattinen työ tuo luokseen tietenkin myös sitä hyvää fiilistä. Seura on kehittynyt mukana ja pieniin, mutta meille niin tärkeisiin asioihin on panostettu. Toki hommat ovat edelleen harvojen harteilla, mutta se mikä luvataan, myös pidetään. Myös faneille iso kiitos; teitä on taas tänä vuonna nähty innokkaina tukenamme ja vaikka määrä on vielä pieni, laatu korvaa hienosti!

 

Katsaus Lohen syksyyn

Onko Lohen kutuaika ohi, onko kaikki mäti jo laskettu Tourujokeen? Löytyykö vielä virtaa?

Urheilun herra isoherra, ei nyt mainita entistä Norjan maajoukkueen mäkihypyn päävalmentajaa nimeltä, luki Jussi Muilun haastattelun Keskisuomalaisesta ja osti kaiken. Olympiajoukkue lähti Rioon nauttimaan, välittämään sieltä hyviä fiiliksiä tänne paskaisen meren taakse ja unohti, että suomalainen arvostaa sisukasta taistelua silmät umpeen muurautuneena. Sille savolaislähtöiselle koutsille tiedoksi, että Muilun Jussin koko ajatusta ei ollut painettu lehteen. Kyllä meillä on kilpailullisiakin tavoitteita. Ihmismieli on sen verran vekkuli, että ilman mitään tavoitteita pelkästään levittääkseen hyvää fiilistä se ei kokoonnu yhdeksässä ja puolessa kuukaudessa 183 yhteistapahtumaan ja noin 45 omatoimiseen harjoitukseen; ainakaan tekemään niitä hyvin ja huolella. Ei joukkue jaksa tuota määrää ohjattua, osin paineistettua ja tylsääkin tekemistä, ellei joku suurempi päämäärä ohjaa tekemistä. Eikä yksilö jaksa pettymyksiä, penkityksiä, vaivoja ja Hyvösen valituksia, ellei haaveile saavuttavansa jotain ne kestämällä.

Tämä prologi antakoon rivien välissä vastauksen. Lohella on virtaa! Lohi on tehnyt viime syksystä asti töitä sen eteen, että pelikausi jatkuu tänä vuonna pitkään. Runkosarjan voittoa ei uskallettu juhlia pokaalia nostelemalla, vaan ilmoitimme liittoon ettemme tarvitse. Lyöjäkuningaskin tokaisi, että paskoilla lyönneillähän se kuninkuus tuli. Ei siis olla tyytyväisiä tai mahat täynnä. Nahkatakit on vielä ullakolla ja aurinko Koskenharjun yllä. Vai miltä näyttää?

lauantain sää

Lohella on siis tarkoitus paistatella Koskenharjun auringossa pari seuraavaa viikkoa, voitoista nauttien. Ilmaiseksihan sieltä ei ole mitään tulossa, mutta kesällä esitetty pelin taso oli sellainen, että pystymme vakavalla naamalla sanomaan tavoittelevamme voittoja, monikossa.

 

Kuopio ensimmäisenä haasteena

Meille niin kovin tuttu Puijon Pesiksen kakkosjoukkue saapuu siis tulevana lauantaina Aina Aurinkoiselle. Vastustajan olemme kohdanneet tänä kesänä kolmesti; kerran hallissa ja kahdesti sarjapelissä. Pistettäkään ei ole vielä menetetty, mutta helpolla niistä ei ole tullut yksikään. Puijo takoi runkosarjassa käsittämättömän määrän juoksuja, peräti 24 enemmän kuin me. Jatkopaikkakin varmistui runkosarjan viimeisen kierroksen raveissa sarjakakkosta Kouvolaa vastaan 19 juoksun ilotulituksessa. Joukkueen potentiaalista kertoo se, että sarjan 20 eniten juoksuja lyöneen joukosta löytyy kuusi Puijon pelaajaa, parhaana kokenut Panu Knuutinen. Joukkueen kokoonpano vilisee savolaisen pesisakatemian kirkkaimpia tähtiä, mutta kokoonpanot vaihtelevat suuresti, johtuen seuran ykköspesisjoukkueen tarpeista. Myös seuran B-poikien (ja meidän Allun, joka siis B-pojissa edustaa Puijoa) playoffsit käynnistyivät maanantaina, joten pelejä riittää.

Lohen kokoonpano ei ole ollut alkukesän stabiili enää sarjan puolivälin jälkeen. Tähän on tietysti ollut kymmeniä syitä, mutta luonnollisesti pyrkimys on vakiinnuttaa paras kokoonpano, heti kun kaikki ovat käytössä. Playoffs-tyyliin emme kerro terveystilanteesta muuta kuin sen, että pleijareiden avausviikonloppuun löytyy tähän tietoon 12 pelaajaa, jotka ovat tällä kaudella suomisarjaa Lohessa pelanneet. Kaikki 14 eivät ole käytössä, mutta toisaalta niin montaa ei saa kokoonpanoon merkitäkään. Ehkä mukana on jopa jompikumpi tällä kaudella Puijon kaataneista pelinjohtajista. Ja Hyvönen.

Hommahan etenee niin, että tällä hetkellä parempi joukkue menee jatkoon. Jatkoonmeno vaatii kaksi otteluvoittoa kolmesta pelistä. Ottelusarjan voittaja pelaa itälohkon arvostetusta mestaruudesta otteluparin Kouvola – Kitee -voittajaa vastaan samanmittaisen sarjan. Mikäli sinne selvitään, ne pelit alkavat Koskenharjulla lauantaina 27.8.

Lohi – Puijo -ottelusarjan pelipäivät ja kellonajat on vahvistettu seuraavasti:

la 20.8. klo 14.00 Lohi – Puijo

su 21.8. klo 12.00 Puijo – Lohi

ja tarvittaessa ke 24.8. klo 17.30 Lohi – Puijo. Mikäli Puijon ykköspesisjoukkueen välieräsarja Mansea vastaan venyy viidenteen peliin 24.8. pelattavaksi, kolmas suomisarjavälierä pelataan torstaina 25.8. klo 17.30.

Joukkue toivottaa kaikki uudet, vanhat, uusvanhat, ystävät ja viholliset tervetulleeksi Koskenharjulle! Nautitaan syksystä yhdessä, tehdään Aina Aurinkoisesta ruskasyksyn kuumin paikka!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.