Raportti: Lohi kaatoi Lahden jännittävien vaiheiden jälkeen

Lohi kaatoi lauantaina Lahden Mailaveikot jännittävän kamppailun jälkeen lukemin 2-1 (4-3, 0-4, 0-0, 3-2). Vaihteleva ja vivahteikas ottelu ei tarjonnut sisäpelin hienouksia, mutta sitäkin enemmän jännitystä yleisölle.

Hermostunut ottelu oli, mutta sitten tiukoissa paikoissa oltiin kovia.

Lauantain ottelun ykköspalkitun, Janne Palomäen kommentti kiteyttää hyvin lauantaiset tapahtumat. Hermostunut, jännittynyt ja monilta osin tunnepuolella virittynyt kamppailu ei tarjonnut liiemmin sisäpelin juhlaa, vaan tiukan sekä vivahteikkaan taistelun, mistä Lohi selvisi lopulta voittajana kotiutuslyöntien jälkeen.

Kova vastatuuli haittaisi lyöntipeliä, mutta senkään taakse ei voi mennä, kun välillä koppiakaan ei saatu nousemaan. Hermostunut ottelu oli kuitenkin yleisölle mukavan vivahteikas ja Titanicin nokassa muun muassa Keski-Suomen maakuntalaulua komeasti tulkinnut fani-osasto piti huolta lauantai-iltapäivän tunnelmasta.

Jos sisäpeli oli monilta muuten osin hermostunutta molempien joukkueiden osalta, oli ykköspalkittu Palomäki iloinen poikkeus mailan varressa. Mies hoiteli sisäpeliroolinsa täydellisesti numerolla kaksi kirjauttaen 100-prosenttiset kärkilyönnit 6/6. Lisäksi tilastoihin merkattiin myös yksi tuotu juoksu.

Alla Palomäen kommentit pelin jälkeen. Raportti jatkuu videon jälkeen.

Ensimmäinen jakso niukasti Lohelle

Ottelun ensimmäisellä jaksolla Lohi sai ihan hyvin alussa tilannetta päälle, mutta kotiutusyritykset jäivät torsoiksi. Kolmeen ensimmäiseen vuoroon ei syntynyt juoksuakaan, vaikka mahdollisuuksia toki oli.

Lahti sen sijaan pääsi 2-0 -johtoon, kun Samppa Mielonen veti unelmasiivun 3-jatkeelle vapaassa kakkostilanteessa, tuloksena 1+1 juoksua.

Lohi joutui neljännen aloittavalle selkä seinää vasten, mutta onnistui tässä vuorossa esittämään päivän parasta sisäpeliantia. Ensin Teemu Lepistö löi 2-tilanteessa läpi 2-rajasta ja kavensi tilanteen 1-2:een. Tämän jälkeen Aleksi Karttunen tasoitti lukemat 2-2:een kotiuttamalla Palomäen upealla 2-rajapienellä.

Lopullisen ratkaisun löi kuitenkin paluun jokeripaitaan tehnyt Kalle Virolainen. Kuntomaailman kummipelaaja puhkaisi vapaalla lyönnillä keskisauman, mikä siivitti Karttusen kotipesään. Samassa tilanteessa pallo lipesi Lahden kopparin räpylän ali ja myös Tuomas Mattila karkasi kotipesään vieden Lohen jo 4-2 -johtoon.

Lahti sai vielä omalla tasoittavalla painetilanteen päälle ja kavensi juoksu päähän, mutta jaksolukemat merkattiin kuitenkin Lohelle 4-3.

Toinen jakso tuskien taival, kotareissa aukesi

Ensimmäisen jakson loppu ei saanut jatkumoa toisella jaksolla missään muodossa. Lohen sisäpeli töksähteli lukuisiin ykköspaloihin, mitkä sotkivat pelinrytmittämistä pahemman kerran.

Lahti sen sijaan oli sen verran parempi, että sai tarvittavat tilannemäärät luotua. Jani Hoteilan komea 3-saumasipaisu sekä pari Lohen ulkokentän ikävää lipsahdusta johtivat siihen, että vierasjoukkue vei toisen jakson 4-0.

Tukkoisuus jatkui myös supervuorossa. Lohi piti Lahden täysin nollilla omassa ulkovuorossaan, mutta sisäpeli ei tuottanut edelleenkään minkäänlaista tulosta. Pari huonosti mietittyä lyöntiratkaisua ja sisävuoro olikin yhtäkkiä taputeltu lukemin 0-0.

Kotiutuslyöntikilpailussa Lohi päätti kuitenkin hoitaa ottelun itselleen tyylikkäästi. Lahti sai omalla aloittavallaan kaksi juoksua viidestä yrityksestä, mutta Lohi iski omalla tasoittavallaan voittoon tarvittavat kolme juoksua heti kolmesta ensimmäisestä yrityksestä.

Ensin Aleksi Karttunen löi Mikke Nampajärven kotiin 2-rajapienellä, tämän jälkeen Ville Rauhala löi täydellisen kumuran keskelle taakse ja lopulta ratkaisupinnan 2-saumasta tyylitteli Kalle Virolainen.

Näin ollen Lohi voitti ottelun loppulukemin 2-1 (4-3, 0-4, 0-0, 3-2) ja sai Mailaveikkoja pisteen kiinni Itälohkon sarjataulukossa. Lahti on nyt seitsemän pistettä Lohen edellä, mutta se on myös pelannut kolme ottelua enemmän. Pistekeskiarvon puitteissa Lohi onkin vielä niukasti edellä ja Itälohkon kärkipaikka on täysin omissa käsissä.

Seuraavaksi Lohi aloittaa kolmen ottelun vieraskiertueen Kouvolassa (2.7.), Juvalla (10.7.) ja Kiteellä (13.7.). Seuraava kotiottelu pelataan vasta lauantaina 20. heinäkuuta, kun Aina Aurinkoiselle Koskenharjulle saapuu vieraaksi Kiteen Pallo.

Lohi – Lahti 2-1 (4-3, 0-4, 0-0, 3-2)

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.