Raportti: Lohelle komea voitto Lahdesta!

Lohi kaatoi ensimmäisessä lohkofinaalissa Lahden Mailaveikot tyylipuhtaasti lukemin 2-0 (11-3, 5-3). Sarja jatkuu keskiviikkona Koskenharjulla, jatkoon pääsee kahdella voitolla.

Lohi pelasi äärimmäisen tasokkaan kamppailun upean yleisön edessä ja myös tunnelma sekä sää olivat Lahdessa kohdallaan.

Jyväskylästä (ja Jämsästä) oli lähtenyt reilusti väkeä Kisapuistoon pitämään mekkalaa ja Lohen joukkue halusikin lähettää raportin kautta vielä erityiskiitokset ja upeat suosionosoitukset loistavalle kannattajajoukolle.

Lepistö tyhjensi pajatson heti avausvuorossa

Lohi puristi mehut pois Lahdesta heti kättelyssä. Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu rakenteli visaisen käänteisansan ja toi joukkonsa kamppailuun todella valmiina. Suoraviivainen hyökkäys heti avausvuorossa osoitti ottelulle suunnan.

Kenties koko kamppailun ratkaisevin hetki nähtiin 1. aloittavalla, kun Teemu Lepistö löi ajolähtötilanteessa pallon vastustamattomasti 2-jatkeelta maisemiin, tuloksena 1+3 juoksua.

Tämän jälkeen myös Heikki Rantanen ja Ville Kotro kävivät vuorollaan kouluttamassa Lahden Mailaveikkojen kakkospuolta niin, että taululle painettiin vielä kaksi lisäjuoksua samaan vuoroon. Tilanne oli hetkessä Lohelle 6-0. 

Toisessa vuorossa kumpikaan joukkue ei saanut tilannetta kunnolla päälle, kun ennen kaikkea lukkarit loistivat – sekä Lohen Rantanen että Lahden Rasmus Surakka pelasivat loistavasti läpi ottelun.

Kolmannessa vuorossa Lahti sai juoksutilinsä auki ja kavensi 3-6:een. Vieraat eivät tästä kuitenkaan hämmentyneet vaan ryhdistäytyivät myös omassa sisäpelissä. Tilannetta saatiin päälle, mistä ensin Aleksi Karttunen löi pallon väliin ja jatkotilanteesta Ville Rauhala tyhjensi pajatson (1+3).

Neljännessä vuorossa Lohi nollasi Lahden ja jakso näin vieraille juoksuin 11-3.

Toisella jaksolla tiukkaa vääntöä – Rauhala ja Kotro Lohen sankarit

Lohi aloitti toisen jakson sisältä. Kärjestä ei tilannetta saatu päälle, mutta peräpäästä onnistuttiin kahdella palolla, kun Alex Leinonen järjesteli ensin tilanteen puolittaisella läpilyönnillä ja Rauhala löi tärkeän avausjuoksun.

Lohi piti Lahden nollilla tasoittavalla ja toisen aloittavalla Kotro paukkaisi 1-2- tilanteessa viimeisellä lyönnillä kunnarin (1+2) ja siirsi Lohen jo 4-0 -johtoon. 

Lahti ei tähän kuitenkaan vielä taipunut. Toisen tasoittavalla isännät pelasivat ottelun parhaan sisävuoronsa ja myllyttivät pitkää tilannetta kaventaen yksittäisillä juoksuilla tilanteeksi 3-4.

Kolmas vuoro pelattiin juoksuitta, mutta neljännessä vuorossa jokeripaidassa pelannut Rauhala iski jälleen. Täydellinen 2-pussukka tiesi Rauhalalle jo illan kuudetta lyötyä juoksua.

 Kun Lohen ulkopeli kesti viimeisenkin vuoron, merkattiin koko ottelu Lohelle lukemin 2-0 (11-3, 5-3).

Palkinnot Lohesta pokkasivat Villet, Rauhala ja Kotro. Lohen ja Lahden ottelusarja jatkuu keskiviikkona Aina Aurinkoisella Koskenharjulla kello 17:30.

1. Lohkofinaali: Lahti – Lohi 0-2 (3-11, 3-5)
Lohen palkitut: Ville Rauhala, Ville Kotro
Tilastot >>

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.