Lohi voittoon kauden avausderbyssä!

Jännää oli kuin paskanajo ilman perälautaa. Tämän kauden uutuutena maailmankuulussa suomisarjassa on neljä paikallispeliä rakasta Kiriä vastaan. Mikäli kauden kolme muutakin derbyä ovat edes puoliksi yhtä hienoja tapahtumia, tästä tulee upea pesiskesä! Ottelussa rikottiin puheella johtavan VP Turpeisen tiedon mukaan Jyväskylän Suomen ennätys kesän 2016 pesäpallotapahtumien yleisömäärän osalta. Ainakin maksavien asiakkaiden kohdalta pitänee paikkansa, kiitos lähes 400 silmäparille!

Alku aina hankalaa…

Nihkeä alku oli. Lohi rakensi heti ensimmäisen aloittavallaan kotiutustilanteen, löi pallon nätisti väliin, mutta kolmospesällä kärki kuopi tyhjää pari askelta ennen kuin sai turbon käyntiin. Kirin huimassa vireässä ollut lyöjäpuolen jokeri Juuso Tajakka taas paukautti ajolähdöstä 3-pesään semmoisen mällin, että Wili etsi palloa kotipihaltaan. Tuolla lyönnillä Kiri karkasi 0-2 -johtoon, jolla vierasjoukkue oli kiinni jaksovoitossa pitkään. Lohen sisäpeli oli hätäistä ”opettelua”; kun hyvin tuominneen syöttötuomari Muuraisen asentolinjaa testattiin toisessa vuorossa ei-niin-kiireisessä -tilanteessa, tuloksena olikin kaksi paloa seuraavalla lyönnillä kun ei saatukaan sitä mitä oletettiin saatavan. Vastustajan ulkopelikoosteessa Kissa Kiiveri ja 3-koppari Elias Takala hakivat monta varmalta näyttänyttä juoksua upeilla syöksykopeillaan. Monta maalipaikkaa ei korvaa yhtä räkämaalia ja niinpä jaksoa nihkeiltiin vähäjuoksuisena. Neljännen aloittavalla punnersimme vihdoin johtojuoksun (3-2) ja puhalsimme syvään, jokohan se riittäisi? Mutta ei riittänyt, Juuso Tajakka tuli ja tinttasi neljännen tasoittavalla jakson tasoihin (3-3) ja pisteen liitolle.

Luu kurkkuun!

Toisen jakson alkuun Tajakka vei Kirin taas johtoon, mutta ensimmäisen tasoittava oli Lohen hienon pelin paras. Puolitoista kierrosta lyöjiä ja 5-1 -johtolukemat antoivat aihetta jopa pieneen hyvänolon tunteeseen. Jakson loppu oli pesäpallosta nauttimista; hienoja ulkopelisuorituksia puolin ja toisin, hiukan takkuisaa sisäpeliä. Grilli tarjosi maukkaita Tampereen Lihajalosteen makkaroita ja olutkin oli loppuun asti kylmää. Pelin taso parani, kun kaaripeli terästäytyi ja palloja lyötiin kauemmas syöksyilevistä ulkopelaajista. Vastustajasta on mainittava vielä kerran Juuso Tajakka; kaveri löi Kirin kuudesta juoksusta viisi, pääosin ottamattomilla lyönneillä. Pisteet myös Kirin kovakätiselle lukkarille Jukka Salmelalle, joka pystyi pitämään heittoruletillaan etenijämme lähellä pesiä ja lähdöt vähän huonompina.

Jokerit näyttivät mallia

Lohi on päästänyt pelaamassaan neljässä ottelussa 13 juoksua, eli noin 1,5 juoksua per jakso. Ulkopelaamisessa ei siis sanottavammin ole ollut vikaa… Silti paikallisderbyn voitosta voi antaa ison kunnian jokeriosastollemme. Jos vastustajan Tajakka löi viisi, meidän Saukkola vastasi neljällä ja Koivula kolmella lyödyllä. Etenijäjokeri Jaska Kunelius meni kentälle 100 % varmuudella ja nieli pesänväleillä metrejä pyyteettömästi. Päävaihtaja Ikonen pelasi toisen 100 %:n pelinsä putkeen, joka luonnollisesti antaa aika paljon pelimerkkejä pelinjohdolle.

Kohti kärkikamppailua

Viikon päästä keskiviikkona Koskenharjulle saapuu sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kouvolan Pallonlyöjät. Kopla on pelannut tasaisia pelejä ja ottanut pisteitä vain pari vähemmän kuin Lohi, joten kova peli on odotettavissa myös silloin. Lohen pelitahti sarjan alussa on mahdollistanut myös treenaamisen, joten jumissa olevia paikkoja (ja päitä) hellitään loppuviikosta levolla, palauttavilla harjoitteilla ja oletettavaa on, että keskiviikkona lapikaskin alkaa jo liikahtaa. Tällä hetkellä joukkue on myös terve (Mattilan Tuomaskin pelasi ensimmäisen sarjapelinsä ulkokentällä Kiriä vastaan), joten kaksi nälkäistä Lohi-peluria joutuu istumaan VIP-vieraiden vieressä katsomossa.

Tulehan ajoissa paikalle! VP soittaa suutaan ja megafonit musiikkia!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.