Lohi – Kiri: Ennakko

Paikallisderbyn huumaa!

 

 

Otsikko: Lohi – Kiri
Paikka: Aina Aurinkoinen, Koskenharju
Alkamisaika: 18:00
Päivä: 2015-07-14

Jyväskylän Lohi ja Jyväskylän Kiri kohtaavat Koskenharjun Aina Aurinkoisella ensimmäistä kertaa sitten toukokuun 2002. Tuolloin miesten Ykköspesiksen hegemoniakamppailu päättyi 1365 silmäparin edessä Kirin 0-2 (1-3, 0-5) voittoon. Tällä kertaa Lohella ei ole varaa tappioon. 

Vuoden 2002 jälkeen on tapahtunut paljon. Paavo Lipposen sateenkaarihallitus on muuttunut porvarihallitukseen, Jyväskylän Lohi ry on muuttunut Lohi-Pesis Ry:ksi ja takaisin Jyväskylän Lohi Ry:ksi. Kiri on pelannut divaria, noussut Superpesikseen, pudonnut ja noussut takaisin.

Lohkotilanteen Suomensarjan Itälohkossa voi sanoa olevan kimurantimpi kuin vuoden 1999 eduskuntavaalien jälkeiset hallitusneuvottelut. Kiri (18p) on lohkon kolmantena, neljä pistettä Lohen (14p) edellä. Välissä on Imatra neljä ja Lahti kolme pistettä Lohen edellä. Kun neljä parasta etenee Itälohkon pudotuspeleihin, voidaankin todeta, että tiistaina Aina Aurinkoisella pelataan elämästä ja kuolemasta. Voitolla Lohi olisi vain pisteen Kiriä perässä, mutta toisaalta tappion jälkeen Lohen punaiset saavat heittää hattunsa Tourujokeen ja hypätä ulos pudotuspelitaistosta, kuten Vihreä Liitto hallituksesta Olkiluoto 3:n rakentamispäätöksen jälkeen.

Kirin junioripitoinen ryhmä valmistautui tiistain otteluun maanantaina A-poikien ottelulla Sotkamoa vastaan. Pitkä bussimatka tuskin kulki ainakaan takaisin railakkaasti, sillä Kiri sai ottelussa kuonoon luvuin 2-0 (7-1, 25-2). Lohen lähtökohdat eivät ole paljon paremmat, sillä sunnuntaina Lohinutut hävisivät tärkeän kamppailun Kuopiossa luvuin 2-1 (7-5, 6-10, 1-0). Edellinen keskinäinen kohtaaminen Yrttisuolla merkattiin Kirin 2-1 (5-4, 1-5, 0-0, 3-1) voitoksi.

Kun etsitään joukkueiden avainpelaajia, ei tarvitse ottaa kuin nopea katsaus tilastoihin. Lohen Riku Rytkönen on ollut viime viikot täysin pitelemätön mailan varressa. Kuopiossa Rytsölä piti savolaisia suorastaan pilkkanaan lyömällä hurjat tehot: 2+4/4 (kl. 14/15). Kirin parhaimmistoa sen sijaan edustaa, myös Rytkösen tavoin vasemmalta sivaltava, Alex Leinonen, joka on onnistunut keräämään vain yhdeksässä ottelussa tehot 2+16/15 (kl. 58).

Tunne ja tahto ovat päivän sanat. Koskenharjun kaukalomaisella kentällä harvoin nähdään juoksujuhlaa, joten tälläkin kertaa luvassa lienee tasainen ja kuuma taistelu. Panokset eivät voisi runkosarjaottelussa olla kovemmat, eikä mikään vastus voisi olla hienompi tällaiseen otteluun kuin Jyväskylän Kiri.

Lohi – Kiri Aina Aurinkoisella tiistaina kello 18:00 alkaen!
Liput: 4/6€

Saavu paikalle, tuo kaverisikin ja kannusta Lohi voittoon! Yleisöä palvelee tuttuun tapaan Restaurant Laiton, joka tarjoilee mottonsa mukaisesti kylmää palvelua ja lämmintä kaljaa!

 

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa