Lohi kaatoi Lahden uskomattoman jännitysnäytelmän päätteeksi

Lohi järjesti kaksi tuntia ja 45 minuuttia kestäneen näytöksen, joka ratkesi vasta toisessa kotiutuslyöntikilpailussa. Huiman yleisömeren (752) riemuksi isännät käänsivät lopulta kamppailun lukemin 2-1 (1-2, 5-0, 0-0, 5-4).

Jos koskaan, niin nyt voisi sanoa, että ottelussa oli molemmilla mahdollisuutensa voittaa. Sitkeä Lohi oli välillä aivan yössä, välillä niskan päällä, välillä pinteessä ja välillä taas pari askelta edellä. 

Sisäpelillisesti hyvin nihkeä, mutta kaikilla eri tunnetiloilla sävytetty kamppailu kääntyi lopulta inan verran Lohen hyväksi, kiitos loistavan ulkopelin ja kylmästi kotiuttaneen Aleksi Karttusen.

Ensimmäisellä jaksolla kireitä räpylöitä

Molemmilla joukkueilla meinasi sisäpeli ensimmäisellä jaksolla jäädä kokonaan pelaamatta, vaikkakin ulkopeli oli varsin mallikasta.

Helppojen sisäpelivirheiden vuoksi Lohen peli ei lähtenyt missään vaiheessa pyörimään ja kolmostilanteita saatiin aikaiseksi koko jaksolla vain kolme. 

Ulkopeli piti pääosin koko jakson, mutta pari pientä virhettä vei Lahden toisessa vuorossa 0-2 -johtoon. Viimeisessä vuorossa, Lahden avustaman, Lohi sai vielä kahden palon ajotilanteen, mistä Karttunen löi komealla välilyönnillä pinnan. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan onnistuttu iskemään.

Kaiken kaikkiaan todella rikkonaisen ja erikoisen avausjakson lukemat merkattiin Lahdelle 1-2 ja kolmostilanteet 3-5.

Lohi otti mailatkin mukaan toiselle jaksolle

Toisella jaksolla Lohi otti mailatkin mukaan ja fokus sisäpelissä palautettiin olennaiseen.

Teemu Lepistö osoitti, että ruuti on myöhäiselokuun helteissä kuivaa. Lepistö paukaisi kahden palon 2-tilanteessa pallon kolmosjatkeelta metikköön, millä Waltteri Väistö pääsi tuomaan Lohelle elintärkeän 1-0 -johtojuoksun.

Toisen jakson kolmannessa vuorossa Lohi jatkoi juoksutehtailuaan. Karttunen löi illan toisensa, mälläämällä pallon 1/2-tilanteessa sen verran kauaksi kakkosjatkeelle, että jokeripaidassa viilettänyt Väistö pääsi kirmaamaan jälleen kotiin.

Lohi onnistui toisella jaksolla entisestään kiristämään ulkopelinsä ruuvia, joten toisen jakson viimeiseen vuoroon lähdettiin Lohen 2-0 -johdossa.

Päätösvuorossa kärjestä tehtiin yhden palo ajotilanne, mistä Karttunen, Alex Leinonen ja Lepistö kävivät lyömässä yhdet juoksut mieheen.

Ulkopelissä jatkettiin samaan malliin – eleettömästi. Lohi ei antanut koko jaksolla Lahdelle yhtä ainoatakaan kolmostilannetta ja vei toisen jakson lukemin 5-0.

Ratkaisu venyi aina kotiutuslyöntikilpailuun

Supervuorossa molemmat onnistuivat luomaan palottoman ajotilanteen, mutta eivät juoksuja.

Lohen tilanne kaatui Lahden lukkarin, Rasmus Surakan varsin ilkeässä paikassa onnistuneeseen kärpäseen, joten Lahden hyökkäystä jouduttiin puolustamaan kaikki paineet niskassa.

Lahti sai parikin yritystä kotiin, mutta Lohen ulkopeli kesti kuin kestikin, ennen kaikkea etumies Ville Hyvösen komean kopin avulla.

Kotareissa Lohi aloitti sisältä vahvasti. Karttunen löi pallon väliin, minkä jälkeen Ville Kotro jatkoi samalla vauhdilla ja iski myös pallon välikköön. Kun vielä Lepistö kotiutti upeasti kolmospussukalla, lähti Lohi ulos kolmen juoksun johdossa.

Lahti ei kuitenkaan tästä taipunut, vaan tuli tasoihin, joten ei muuta kuin jatkopalloille.

Kotareissa kovat ovat kovia. Tämän halusivat osoittaa myös Karttunen ja Kotro, ketkä aloittivat jälleen Lohen kotiutuskilpailun ja iskivät taas juoksun mieheen. Ensin Karttunen otti miestä kotiin kääntönäpillä ja perään Kotro löi jälleen pallon väliin.

Tiukassa paikassa kerta toisensa jälkeen onnistuneet Karttunen ja Kotro olivat ottelun avainhahmot sisäpelissä. Lahti sen sijaan onnistui kolmessa yrityksessään vain kerran.

Kotro kruunasi vielä iltansa tekemällä ratkaisevan palon Lahden kotipesään huiman suorituksen päätteeksi, minkä myötä upea kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa karmivan trillerin päätteeksi lukemin 2-1 (1-2, 5-0, 0-0, 5-4).

Lohi – Lahti 2-1 (1-2, 5-0, 0-0, 5-4)
Yleisöä: 752
Baits.fi palkitut: Aleksi Karttunen, Heikki Rantanen
Tilastot >>

Lohi voitti Lahden lohkofinaaleissa voitoin 2-0 ja jatkaa näin nousukarsintaotteluihin.

Näiden otteluiden aikatauluista ilmoitetaan myöhemmin, mutta alustavat pelipäivät ovat sunnuntai 30. elokuuta, lauantai 5. syyskuuta ja sunnuntai 6. syyskuuta. Vastaan tulee pohjoislohkon voittaja finaaliparista Kempele – Sotkamo.

Nyt hetki helppoa ennen seuraavaa hyökkäystä. Kiitos upealle yleisölle, palataan Aina Aurinkoisella nousukarsintaotteluissa!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.