Lohi jatkaa puhtaalla pelillä

3/3 Koskenharjulla pelattua peliä on saatu nauttia auringosta. 5/5 Lohen suomisarjapelistä tällä kaudella on päättynyt jalokalan voittoon. Kaikki hyvin?

 

Haasteellisia olosuhteita

Kuten edellä kerrottua, aurinko lämmitti normaaliin tapaan Koskenharjua pelin ajan. Jotta emme täysin nääntyisi helteestä, tilasimme vilvoittavan (vasta)tuulen pohjoisesta. Kyllähän siinäkin pesistä pelasi, mutta hiukkasen pelotti Ikosen, Karttusen ja muiden neuvolassa punnittavien puolesta, kestävätkö kenttäalueella kovimpien puuskien aikana? Puuskat myös toivat jotain ihmeellistä tihkua Köyhänlammen suihkulähteestä aina Koskenharjulle asti. Tuulessa on se hyvä puoli, että jännäpierut ei haisseet vaikka niitäkin taisi boksereissa pyöriä.

 

Nahkea avausjakso

Jännitystä, ottelun tiukkuutta vai mitä lie, mutta avausjakson peli oli nihkeää. Molemmilta. Oltiin vähemmän huono osapuoli. Kouvola avasi sisällä ja rakensi lähes kirkollisessa hartaudessa palottoman ajolähdön kärjestä, mutta purku jäi tuloksettomaksi. Myös Lohen avaus tuotti 3-tilanteen ja jopa johtojuoksun kippari Pennasen lyömänä ja Richard Geren tuomana. Avausvuoro oli kuitenkin niin varpaisillaan pelattu ja mitäänsanomaton, että pesiksen kirjausohjelmakin kieltäytyi ottamasta sitä vastaan. Tanen kokemuksella ja raudanlujalla ammattitaidolla nämäkin tilanteet saatiin jo internettiin Amerikassa asti ihmeteltäväksi.

Nihkeily jatkui läpi avausjakson. Lohi teki tilanteen ja juoksun joka vuorossa, pääosin hienoilla lyönneillä (lukuunottamatta luottopakki Kuneliuksen tuomaa 2-1 harhaheittojuoksua). Ulkopeli oli kerrassaan mahtavaa; Karttusen Allu sekoitti Koplaa taktisilla ja Mattila teki palot pienistä, vaikka Nokkala yritti lyödä mailan kaikilla osilla kaikkiin ilmansuuntiin. Lohen ei tarvinnut pelata enää neljättä nihkeää sisävuoroa, koska Kouvolan juoksut jäivät kahteen ja Lohen tasaisen taulukon mukaan tehdyt kolme kolmessa vuorossa riittivät 3-2 jaksovoittoon.

 

Toinen puolikas parempaa

Tyytyväinen ei avausjaksoon ollut kukaan. Tauolla myrskysi ulkona ja kopissakin vähän vedettiin kengännauhoja ja pelihousun hihnoja kireämmälle. Mitään ei sinänsä tarvinnut muuttaa, tehdä vaan paremmin. Ja niinhän me teimme. Saukkola ja Watia löivät meidät 2-0 -johtoon jo ensimmäisen aloittavalla. Tätä jalostivat jokerit Koivula & Saukkola jo lukemiin 4-0 kolmannessa vuorossa. Yhteistä lyödyille oli se, että lyönnit olivat mainioita, tavoittamattomia väli- tai saumalyöntejä. Upeita siivuja! Kouvola kavensi kolmannessa vuorossa jakson loppulukemiin 4-1, mutta ulkopelimme oli erinomaista eikä hätää ollut missään vaiheessa. Erityisesti takatilanne kesti; Kouvolan nopea kärki sai pari kertaa pelin aikana palottoman ajolähdön, mutta onnistuimme torpedoimaan yritykset kotiutuksista niin, että jatkuvuutta tilanteille ei syntynyt.

Koko pelin osalta tuuli ja kylmyys varmasti vähän latisti pelin tasoa, mutta varsinkin toinen jakso muistutti suomisarjan syksypesistä; tiukkaa, mutta hyvätasoista. Kun molemmat saivat ykköskärkeä ulkopelillään tylsytettyä, Lohi vei matsin vahvemmalla kakkoskärjellä. Ja jokereilla. Palkinnot kuitenkin ansaitusti ulkopeliansioista Mattilalle (II) ja Karttuselle (I).

 

Hyvässä vauhdissa

Pelaamme vielä kolme peliä ennen kesätaukoa. Onneksi säänhaltija pukkasi vähän kylmempää, niin ei pääse rotsia vielä aukomaan ettei tule vilu. Ensi viikolla kisailut jatkuvat savolaisia vastaan, kun tiistaina käymme Sinisellä Laguunilla Juvalla ja lauantaina 18.6. Koskenharjulle saapuu Puijonlaaksosta ryhmä vieraita. Jo tässä vaiheessa on selvää, että Puijoa vastaankin pelataan kärkiottelua tasaisissa merkeissä.

Pelimme näyttää paremmalta kuin kuukausi sitten ja tuntuu myös. Löysässä ottelutahdissa olemme pystyneet treenaamaan koko touko-kesäkuun hienosti ja tämä näkyy tuloksina toivottavasti sitten heinä-elokuussa. Juoksun kanssa on vielä tekemistä, mutta eiköhän sieltäkin ala tuloksia pulputa pikkuhiljaa. Myös terveystilanne on hyvä ja tausta-asiat kunnossa. Mitä nyt Hyvönen tilasi 8 mm:n piikkejä ja Mehtosen Heikki vanheni, mutta muuten elämä Koskenharjulla hymyilee. Vielä ensi viikon jälkeenkin, tule vaikka katsomaan!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.