Lohi itälohkon runkosarjamestariksi!

Kello 20.35 lauantai-iltana Ikosen Henri sen huomasi, Lohi voitti runkosarjan! Oma peli oli edessä vasta sunnuntaina, mutta kakkosena edelleen majaileva Kouvola kompuroi kotonaan Kiteetä vastaan ja kotietu lohkovälieriin ja mahdolliseen lohkon loppuotteluun varmistui kotisohvalla olympialaisia katsellen. Hikihän siinäkin meinasi tulla.

 

Lahti tarjosi tiukan vastuksen

Lohkovoitto ei arkea (tai pyhää) paljoa muuttanut. Aamutreenit yhdeksän aikaan hikoiluttivat ja saksipotkumaleja ei nähty. Lohkovoitto ei myöskään tuonut semmoista naamavippiä, jolla Akulle olisi löytynyt lounasta keskustasta. Saati sitten vapautusta imuroimisesta kotona herrasmiehille. Joten, palttoon napit tiukasti kiinni ja parkettien kiillotuksen jälkeen palattiin takaisin Koskenharjulle vääntämään Päijänteen mestaruudesta.

Ja tiukkaa oli. Edellispäivän vakoilureissu Hippokselle Kiri – Lahti -peliin toi jotain selkoa lyöntipaikoista, mutta kärjen takana etenemisessä kaikki osaaminen jäi torstaina menomatkalla jonnekin Leivonmäen tienoille. Lyöntijärjestyksestämme numerot 1 – 6 pelasivat yli 71 % onnistumisilla ja silti saimme koko pelissä aikaan 3-tilanteita vain 15! Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että peräkkäisiä ajolähtöjä ei päästy purkamaan kun jossakin kärjen takana hölmöiltiin tai lyöntiratkaisu tyhjensi kenttää enemmän kuin yhden etenijän verran.

 

Ulkopelissä parempaa, mutta…

Torstaina tökkinyt heittopeli parani, mutta silti vastustaja heitti paremmin eikä pystytty tuhoamaan vastustajaa temmolla. Lahden röyhkeä kärki Vasarainen oli opetellut yön aikana uusia lyöntejä, emmekä saaneet kiinni mitenkään. Vaikka vaihtotilanteista paloja tehtiinkin, antaahan se sisäpelille vakaan pohjan, kun kärki menee aina kentälle. Mörssäriosaston sen sijaan saimme lähes nollattua ja olihan se taas vahva suoritus, kun vastustaja jää kahteen juoksuun (toinen jakso nollille) ja kahdeksaan 3-tilanteeseen. Nihkeästä pelistä kertoo se, että toinen jakso meni omenat taululla molemmissa sarakkeissa aina viimeisen tasoittavalle, jossa loistopelin pelannut Jaska Kunelius toi jakson ainoan juoksun harhaheitolla. Pelistä ei siis ihmeitä kerrottavaa: Jaska sai kakkospalkinnon, Rytkönen ykköspalkinnon. Koko ykköskärki onnistui lyöntipelissä ja kaarikin sai vääriä pois, mutta etenemispuolelle kotiläksyjä lähes kaikille. Ulkopelissä etukenttä petrasi kovasti Kouvolasta, mutta ennen kaikkea kokonaisuus ansaitsee arvosanan hyvä. Ne mainitut tilastot ja ottelun lopputuloskin löytyvät tästä.

 

Yksi vielä ja sitten mennään!

Lauantaina pelataan vielä viimeinen runkosarjamatsi Koskenharjulla, poikkeuksellisesti kello 13.00. Ottelulla on sen verran panosta, että jos playoffseissa päästään pelaamaan naapurilohkoa vastaan, pistekeskiarvo määrittää kotiedun. Siispä Juvaa vastaan lähdetään hakemaan kolmea pistettä ja toivottavasti päästään pelaamaan Juvan kokoonpanossa osan peleistä syöttänyttä lukkarilegenda Sami ”Haidu” Heinikaista vastaan. Haidun nyppäyksiä toivotaan myös Laittomassa, jonne on varattu tuplamäärä kaikkea. Kirjoitetaanko Haidu noin vai onko tuossa i:n sijasta kiero j?

Niin, mitä sen jälkeen? No playoffseja. Tavoitteena saada alle myös hyviä treeniviikkoja ja porukka terveeksi. Viime kaudella olimme syyslomalla jo 5.8. alkaen, mutta nyt päästään Koskenharjulla näkemään jännittäviä pelejä pitkään. Kojonkoskimaisesti lupaamme, että peli-ilo ja nauttiminen välittyy katsomoon, mutta ei se kyllä meille riitä. Aiomme myös pärjätä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.