Lohen runko koossa

Jyväskylän Lohi vetäytyi pettymyksen täyteisen viime kauden jälkeen Tourujoen uomaan kutemaan ja rakentamaan uutta parvea tulevaisuudelle. Nyt valoisan syksyn pikkuhiljaa vaihtuessa raikkaaseen, lumettomaan ja pimeään talveen, on Lohi tulossa kuoristaan ulos. 

Lohi lähtee kesään 2016 tutuin eväin pientä hienosäätöä tehden. Usko valmennusryhmään on horjumaton, joten kalju kaksikko Jussi Muilu ja Antti-Jussi Hirvonen jatkavat valmennusvastuussa. Avukseen duo saa Joonas Huovisen, joka ainakin tältä osaa jättää pelaamisen väliin pitkällisen loukkaantumisen vuoksi. Huovinen on varsin ei-toivottu lisä joukkueen pukukoppielämään rajattoman, mutta rajoitetun vitsiarkkunsa vuoksi. Toivottavasti miehellä on annettavaa muilla osa-alueilla.

Pelaajarunko kesälle 2016 tulee olemaan varsin viime kesän tapainen, mutta muutamia muuttujiakin nähdään. Runko koostuu edelleen tutuista miehistä, kun Henri Pennanen, Elmeri Pajari, Riku Rytkönen, Akseli Saukkola, Riku Orpana, Mikko Watia ja Tuomas Pulkkinen jatkavat joukkueessa.

Lisäksi kesken viime kauden dramaattisesti loukkaantunut Ville Rauhala ja joukkueeseen puolivälissä kesää saapunut Tuomas Mattila tekivät jatkosopimukset. Molemmat multipelaajat tulevat kesään 2016 täysin uudella iskulla – nyt tavoitteena on ehjä ja menestyksekäs kausi. Mattilan on nähty turhautuvan jo sen verran pahasti sekä squash- että salibandykentillä tänä syksynä, että ei mies ainakaan huonommin voi pesäpalloa pelata.

Iloisin paluumuuttaja nähdään vaihtajaosastolla, kun Henri Ikonen tekee kahden vuoden tauon jälkeen paluun Lohi-paitaan. Ikonen on ehtinyt pelata yhteensä 72 Suomensarjan ottelua keräten näissä kunnioitettavat 386 kärkilyöntiä. Ikävä kyllä joukkueen varsin vahva, mutta sitäkin köyhempi korttipelirinki ei tykännyt seuran päätöksestä hankkia kokenut kakkosvahti joukkueeseen. Puolet joukkueesta ovat edelleen Ikoselle velkaa vuoden 2013 korttipeleistä.

Ikosen lisäksi joukkueeseen hankittiin lisäverta sekä nopeus- että hitauspuolelle. Aleksi Karttunen siirtyy Kiristä Lohen paitaan taistelemaan ykköslukkarin paikasta ja Joni Luukkainen tulee Itä-Suomesta tarjoamaan vaihtoehtoja Lohen etenijäosastolle. Molemmilta uusilta nimiltä odotetaan tällä kaudella paljon. Varsinkin 1998 syntyneellä Karttusella on tiedossa se talvi, jona kehitystä voi odottaa tapahtuvan rutkasti.

Lohella on nyt koossa 12 miestä kesää varten, mutta joukkuetta tullaan täydentämään jo talven aikana. Joukkue on aloittanut harjoitukset ja syksyn rauhallisesti – mutta lokakuun vaihteessa alkaa kuulua lisää. Pysykää kanavalla!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa