Lohelle tappio kenraaliharjoituksesta

 

watia
Watian tuuletukset olivat Laurinkylässä vähissä – sarjapeleissä niitä tullaan näkemään useampia!

7. toukokuuta muistetaan, muun muassa vuoden 1995 vuoksi, Suomen urheiluhistoriassa ilon ja onnen päivänä. Lohelle toukokuun 7. päivä vuonna 2015 oli kuitenkin raskas. 

7. toukokuuta, tasan 70 vuotta sitten, myös kenraali Alfred Jodl allekirjoitti ehdottoman antautumissopimuksen Reimsissa, Ranskassa, Saksan kaikkien sotatoimien lopettamiseksi. Kuusi vuotta kestänyt toinen maailmansota saatiin näin päätökseen ja koitti pisin yhtäjaksoinen Euroopassa koettu rauhanaika.

Lohi antautui Lievestuoreen Laurinkylässä huomattavasti Natsi-Saksaa helpommalla, mutta taistelu punaisten kunniasta ei missään nimessä ole ohi. Kuin Feenix-lintu, on punertava ja 90-vuotias Lohi valmis nousemaan viime vuonna poltetun Lohi-Pesiksen tuhkista takaisin Suomensarjaan.

Lohi aloittaa sarjakautensa lauantaina 16.5. kello 14:00, kun Kuopio saapuu Aina Aurinkoiselle lohiparven vastustajaksi. Kenraaliharjoitus sarja-avausta varten sujui kuitenkin ailahdellen.

Raportti:

Jo otteluun lähtö vanhalle TUL-seuralle oli vaikea, kun huolto ilmoitti vain muutama minuutti ennen ottelun alkua, että Suomeen on syntymässä porvarihallitus. Raskaasta uutisesta yritettiin hakea voimaa otteluun, mutta selvästi Kolme Ässää painoivat lohinipun takaraivossa, sillä ensimmäisen jakson sisäpeli oli vähintäänkin väkinäistä.

Ulkopeli Lohella pysyi hyvin konseptissa, mutta Lievestuoreen Kisan entisten Lohi-miesten, Jukka Ihanaisen ja Tomi Lehesvuoren, vastustamattomilla välilyönneillä jakso merkattiin kotijoukkueelle numeroin 3-0.

Laurinkylän kentän pinta on tänäkin kesänä hyvin hidas, eikä kummankaan joukkueen juoksukuntoakaan voinut varsinaisesti kehua, joten sisäpelin rakentelusta muodostui toisellakin jaksolla vaikeaa. Molempien katsojien iloksi joukkueiden lyöntipeli kuitenkin parani selkeästi toiselle jaksolle.

Toisen jakson toisesta vuoroparista syntyi pisin koskaan. Reilusti yli tunnin kestänyt vuoro sisälsi upeita lyöntejä molemmin puolin. Myös heittoharjoitukset on tehty talvella huolella, sillä useampaan kertaa molemmat joukkueet jaksoivat heittää parikin metriä yli pesävahtien. Lohi oli Laurinkylässä mukana varsin poissaolojen täyteisellä kokoonpanolla ja Kisan kokenut miehistö käytti armotta ulkopelin jättämät aukot hyväkseen.

Jussi Muilua viuhkassa tuurannut A-J Hirvonen pyrki viemään sisäpelin kehitystä railakkaasti eteenpäin. Toisella jaksolla mies vaihtoi merkkiä välillä kesken syötönkin, mikä loi omat haasteet Lievestuoreen tekemiseen. Kisa joutuikin antaumaan peräti seitsemän kertaa jakson aikana, kun oivallinen merkkipeli saatiin toimimaan.

Lopulta toinen jakso päättyi useamman eri vivahteen ja vaiheen kautta kotijoukkueen 9-7 -voittoon. Lohen huolto muistutti kuitenkin ottelun jälkeen, että päivä se on huomennakin, ja Hankasalmella sentään pysähtyy junat, toisin kuin Lievestuoreella.

Vaikka harjoitusotteluiden tulokset jäivät Lohen osalta tänä vuonna kehnoiksi, tarttui sarjakauteen paljon hyödyllistä tietoa, mistä ammentaa. Työtä on paljon jäljellä, mutta joukkueessa on kaikki potentiaali menestyksekkääseen kesään. Positiivareista jo soiteltiin, että ainakaan kesä ei voi mennä huonommin kuin viime vuonna!

Lohen harjoitusottelut tältä kaudelta on nyt pelattu. Ensi kerran Lohi iskee siis 16.5. kello 14:00 Aina Aurinkoisella, kun pelataan jo sarjapisteistä. Tule paikalle ja tuo kaverisikin!

Harjoitusottelu:

Lievestuore – Lohi 2-0 (3-0, 9-7)

Lohen kokoonpano:

1. Riku Rytkönen 3k
2. Henri Pennanen 3p
3. Elmeri Pajari s
4. Mikko Watia 2p
5. Ville Rauhala 1v
6. Akseli Saukkola 3v
7. Riku Orpana 2v
8. Miika Kotapakka 2k
9. Tuomas Pulkkinen L
10. Joonas Huovinen

-IP-

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa