Lohelle jatkosopimuksia!

Jyväskylän Lohi valmistautuu tulevaan kesään hyvissä ajoin. Heti kauden päätteeksi seuran ja joukkueen sisällä tehtiin yhteinen päätös, että ensi kaudelle tehdään selkeä profiilin nosto. Joka tasolla.

Tärkein jatkosopimus ensi kaudelle saatiin, kun pelinjohto- ja valmennusduo Jussi Muilu ja Antti-Jussi Hirvonen tekivät jatkodiilit Lohen kanssa. Samalla Lohi kiinnitti joukkueensa kapteenin, Henri Pennasen punanuttuihin. Pennasen mukaan päätös Lohessa jatkamiseen syntyi helposti:

– Kun Muilu ja Hirvonen päättivät jatkaa, oli myös oma jatkopäätös helppo tehdä.

Pennanen pelasi viime kaudella Lohi-paidassa täydet 16 ottelua keräten tehot 1+2/20 (kl. 73). Myös onnistumisprosentti oli yksi joukkueen parhaista 61,34%.

IMG-20150822-WA0010

Myös viime kaudella Loheen saapunut Tuomas Mattila kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Mattila pelasi viime kaudella Lohessa vain seitsemän ottelua, mutta onnistui keräämään mukiinmenevät tehotilastot: 11 lyötyä, 11 tuotua ja 31 kärkilyöntiä.

Ensi kauteen Mattila on tulossa täysin uudella rytinällä.

– Into pinkeänä tässä ollaan menossa kohti alkavaa harjoittelukautta! Muilun kanssa jo puhuttiin tulevista kuvioista ja tässä alkaa olla jo todella motivoitunut treenaamaan!

Mattila on vanhan liiton pelimies. Nykyaikana pelaajien fyysiset ominaisuudet kehittyy hurjaa vauhtia, mutta pelitaidot ei kenties niinkään. Mattila kuuluu siihen kalustoon, joka pelirohkeudella, juonikkuudella ja oveluudella pyrkii ratkomaan otteluita, eikä niinkään fyysisillä ominaisuuksilla. Kiteeläislähtöiseltä pelurilta löytyy tililtään 108 ottelua miesten Superpesistä ja 118 miesten Ykköspesistä, joten ottajia olisi varmasti ollut myös muualla Suomessa.

Lopulta mies päätyi kuitenkin Jyväskylän Lohen haaviin, miksi? 

– Lohessa on hurja määrä potentiaalia. Lisäksi ainakin viime kauden perusteella seuratoiminta on korkealla tasolla ja joukkueessa hyvä meininki. Mikä sen mukavampaa, kun tulla taas kesällä pelaamaan Aina Aurinkoiselle Koskenharjulle runsaslukuisen yleisön eteen, Mattila toteaa.

– Lohessa mentiin jo viime vuonna hurja askel eteenpäin pelillisesti, mutta ikävä kyllä homma ei vaan toiminut. Varsinkin lukkaritilanne häiritsi paljon joukkueen pelaamista, vaikka ei olisi saanut häiritä. Itselle jäi tunne, että nyt lyödään lisää pökköä pesään ja otetaan ensi kesänä vielä isompia askelia. Lohelle tulee varmasti kasaan joukkue, jolla on mahdollisuudet nousta divariin, joten kyllähän sellaiseen porukkaan on helppo tulla.

IMG-20150822-WA0011

Kun puhutaan ensi kauden tavoitteista, tulee Mattilalta heti vastakysymys:

– Joko tässä saa ruveta puhumaan noususta? Noh, ei meuhkata, mutta ilmoitetaan se kuitenkin. Nousu Ykköspesikseen tässä on tavoitteena, Mattila toteaa jämäkästi.

-Lisäksi olisi mukava saada ns. välivuoden jälkeen itselle henkilökohtaisesti ehjä kausi ilman loukkaantumisia ja pitäähän se yrittää voittaa kaikki mahdolliset lyöjätilastot sun muut, Mattila toteaa pilke silmäkulmassa.

-Tai, sanotaan, että tavoite on auttaa joukkuetta ensi vuonna kehittymään ja menestymään. Uskon, että siihen myös hyvin pystyn. Ainakin paljon paremmin mitä viime kesänä, Mattila naurahtaa.

Lopuksi keskustelu hieman karkasi muihin aatteisiin ja Mattilalle jätettiin viimeisen sanan vuoro: onko lähettää mitään terveisiä kenellekään? 

– Joo! Auto pitäisi saada. Mahdollisimman halpa, eikä tarttis pysyä ehjänä kuin vuoden. Sellaisen vois joku fani meikälle vinkata tai hommata.

Sillä lailla alkoi Lohen kauden 2016 kasaamaan – kahdella todella kovalla pelimiehellä. Lohi kerää joukkuettaan kasaan nopealla tahdilla syksyn aikana. Lisää sopimusuutisia on tulossa toivottavasti jo ensi viikolla, joten pysykäähän kanavilla!

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa