Ensimmäiset pelaajauutiset – Tuttu kvartetti jälleen Lohen väreihin!

Elmeri Pajari tullaan näkemään ja kuulemaan jälleen ensi kesänä Koskenharjulla. Kuva: Nora Hurd, Keskisuomalainen.

Lohen vuoden 2016 Ykköspesikseen nousun pääarkkitehdit Henri Ikonen, Elmeri Pajari, Riku Orpana ja Tuomas Pulkkinen palaavat lohinuttuihin tulevaksi kaudeksi!

Lehdet Koskenharjun kentän ympärillä jatkavat kellastumistaan ja samaan aikaan joukkueen rakennus on jo kovassa vauhdissa. Vielä muistutuksena menneestä, Lohi nousi kaudeksi 2017 Ykköspesikseen, mutta pelasi vähintäänkin kehnosti. Tästä näkyvimpänä todisteena on tulos, eli se, että ensi kesänä Lohi pelaa jälleen Suomensarjaa.

Jyväskylän Lohi on kuitenkin noussut jokaisesta suosta jo vuodesta 1924 lähtien ja niin se nousee tänäkin syksynä! Ensimmäisenä Tourujoesta nousee tuttuakin tutumpi Lohi-kvartetti: Henri Ikonen, Elmeri Pajari, Riku Orpana ja Tuomas Pulkkinen.

Ensimmäiset sopimuspelaajat – tuttu nelikko Koskenharjulle

Ikonen on ollut sisäpelissä isossa roolissa kaksi edellistä vuotta. Luotettava kakkosvahti on pelannut jo kunnioitettavat 94 ottelua Suomensarjassa — suurimman osan Lohen paidassa.

Pajarista voidaan puhua jo todellisena Lohi-ikonina. Mies on häärännyt kentällä ja kentän ulkopuolella Lohen hyväksi vuodesta 2011.

Orpana on Pajarin tavoin toiminut Lohessa vuodesta 2011. Joukkueen moniosaajalle pelejä on kertynyt kaiken kaikkiaan 85, joissa on syntynyt kunnioitettavat 350 kärkilyöntiä. Nousukaudella 2016 Orpana kuului muun kvartetin tavoin joukkueen ratkaisupelaajiin.

Toissa kauden viimeisen ja ratkaisevan nousukarsintaottelun todellinen ratkaisijapelaaja, Tuomas Pulkkinen liittyi Lohen riveihin vuonna 2015. Kopparipaikkaa luotettavasti vartioiva Pulkkinen jatkaa myös ensi kesänä Lohen paidassa. 

Haastattelussa Elmeri Pajari

Teimme syvähaastattelun tästä joukosta ainoalle, joka ei kuulunut viime vuoden kokoonpanoon.

Elmeri Pajari, vietit vuoden päivät vähän aurinkoisemmissa maisemissa Maltalla. Uskotko, että peli vielä kulkee?

— Hah, ovela kysymyksenasettelu, sillä eihän oikeasti Koskenharjun Aina Aurinkoista aurinkoisempaa paikkaa ole olemassakaan! Malta on ehkä sitten se Euroopan toiseksi aurinkoisin paikka, mutta kyllä sielläkin Koskenharjun lämpöä ehti jo tulla ikävä. 

Ja peli kulkee aina, kun pitää pelata. Harjoituskunto sen sijaan on heikentynyt aika pahasti, mutta eiköhän sekin saada nopeasti kuntoon. Maltalla ehti onneksi hyvin kehittää omia vahvuuksia, eli pakarat tulee entistäkin järeämpinä Graniitin luolastoon, kun harjoittelemaan päästään.

Moni tunnistaa Pajarin parhaiten hänen äänestään, se nimittäin kuuluu ja kovaa — välillä joidenkin mielestä liiankin. Millaisen roolin tulet tulevalla kaudella joukkueessa ottamaan?

— Pelillinen rooli on vielä kysymysmerkki, joten sitä nyt on turha spekuloida, mutta kyllä tässä voi suoraan sanoa, että tavoitteena on tuoda johtajuutta kentälle ja koppiin. Yritän olla se järjen ääni tarvittaessa, ja tarvittaessa järjettömyyden ääni. Molempia tarvitaan, kun halutaan voittaa.

Eikä nämä meidän pelaajat ole ihan sieltä puheliaimmasta päästä, niin onhan se hyvä että edes joku rähjää peleissä ja reeneissä, niin ei tarvitse kenenkään omia ajatuksiaan kuunnella. Eikä ainakaan Orpanan ajatuksia.

Vitsit sikseen… Tarkoitus on edelleen tuoda voittavia elementtejä joukkueeseen ja kai samalla edustan jotenkin Lohen värejä isommassakin kuvassa.

Viime kaudella Lohella kävi lopulta köpelösti. Seurasitko pelejä paljonkin etänä?

— Tuli seurattua liiankin kanssa. Jos nyt jotain mieltä pitää olla, niin voittoja tuli liian vähän ja tappioita liian monta. Jätetään ne muut huomiot sitten joukkueen sisäisiksi ja rakennetaan ensi kaudelle voittavampi Lohi.

Vielä viimeisenä: Lohelta puuttuu vielä pelinjohtaja. Minkälainen henkilöhahmo sinun toiveissasi tulisi johtamaan joukkuetta?

— Hah! Tämä ei ole itse asiassa omasta suusta, mutta sama toive on itelläkin: “joku täysi mulkku, eikä ainakaan mitään humanistia”.

Lisää julkistuksia ja pelaajaesittelyitä seuraa syksyn mittaan yhä tihenevään tahtiin. Pysykää kuulolla!

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.