Elokuussa se sitten tuli

Ei kesää ilman tappiota. Elokuun alkajaisiksi Lohi joutui taipumaan itälohkon kärkikamppailussa Kouvolassa torstai-iltana. Kahdessa ja puolessa tunnissa tiukan, playoffshenkisen ottelun eroksi muodostui yksi juoksu ja kaksi sarjapistettä kotijoukkue Pallonlyöjien eduksi.

Kesän toistaiseksi paras vastustaja

Turhaan ei ole keltamusta kotijoukkue Kouvola juoksusuoria hinkannut. Jalka liikkuu ripeästi ja näpyt tippuu ruutuun tarkasti; pesävälit taittuu iloisesti. Ulkopelissä puolustimme eilen erityisesti takatilannetta, koska KPL teki kovalla prosentilla tilanteita. Erona aiempiin kauden peleihin oli myös se, että sisäpelijoukkueena Kouvola ei tuhonnut sisävuorojaan tyhmiin paloihin, vaan meidän piti oikeasti tehdä töitä jokaisen ristin eteen. Koska vastustaja oli hyvä, meidänkin piti pelata lähes parhaimmillamme, jotta pysyimme mukana. Ihan parhaaseen ei pystytty. Erityisesti parannettavaa jäi heittopeliin ulkona, joka muistutti paikoin pesiskoulun päättäjäisiä ja sisällä, niin… paljon. Emme saaneet jatkettua ajolähtöjä missään kohtaa, johtuen lyöntivalinnoista ja etenemis-/merkkivirheistä. Ei kovin tyypillistä meidän tämän kesän peleille. Yksittäisistä 3-tilanteista huolimatta teimme niitä 21 (vastustaja 22), joten ns. peruspeli kyllä toimi.

Avausjakso vielä tunnustelua

Ottelun ensimmäisen jakson loppulukemat 3-3 vastasivat jakson kulkua. Johdimme Saukkolan saumalyönnin pompottelulla jaksoa 0-1 aina kolmanteen vuoroon asti, mutta sitten vastustaja karkasi 2-1 johtoon. Neljännen aloittavalla tulimme kuitenkin ohi ja pääsimme puolustamaan jaksovoittoa. Kouvolan pää piti ja tasoitusjuoksu vei joukkueet tauolle vielä pisteettöminä.

Toinen jakso enemmän Kouvolan hallussa

Toinen puolikas oli yhtä jännittävä, huipentuen mahtavaan neljänteen vuoropariin. Juoksuja tehtiin tasatahtiin, yksi per vuoropari kolmanteen vuoroon asti. Viimeisen aloittavalle Kouvola tuli 3-2 johdossa. Perusajolähtö kärjestä yhdellä palolla kun pari lyöjää jäljellä ja nelonen lyömässä. Vekseli Karttunen tiesi mitä tapahtuu, heitti linkun oikeaan paikkaan ja Nokkala nokkasi pallon jo toistamiseen ottelussa koipeen ja laittomaksi. Ratkaisu jäi viimeisen varaan ja ei ollut ihan hirveä yllätys mikä sieltä tulee, mutta lopputulos oli. 1+3 ja peli vaikutti taputellulta, varsinkin kun seuraavasta tilanteesta lukemia kaunisteltiin vielä lurupallolla polttajan jalkovälistä. 8-2 -tilanne ennen viimeisen tasoittavaa näytti ja tuntui pahalta. Ja niin tuntuivat myös nopeasti taululle tulleet kaksi paloa, jotka luonnollisesti syövät lyönti/merkkiratkaisuja. Paitsi Akulta. Alkupelin Aku oli ikävöinyt Koskenharjun kuntopalloa (terveiset Jahvalle ja Läskille), mutta pisti nyt pallon 3-kopparin läpi, joka vielä kokemattomuuttaan höntyili petercech-mallista syöksyä 8-4 -tilanteessa. Ei tee Lohi-juniorit tuommoisia syöksyjä tuossa tilanteessa. No, me kiitimme ja kumarsimme, taistelimme vielä jaksovoitosta lukemissa 8-7. Ratkaisunavaimia tarjottiin tällä kertaa torstaina erityisesti pesäpallon lyömisessä kunnostautuneelle Riku Orpanalle, mutta neljäs juoksu samalle illalle olisi ollut jo liikaa. Koko peli siis 1-0 (3-3, 8-7) Koplalle.

Hyvää ja huonoa

Positiiviset: Juuso pääsi mukaan peliin, kiva pelata tiukka/tasainen vääntö, mainioita suorituksia monella ihmisellä, Pulkkinen on taas kunnossa, kohta alkaa tosipelit, sunnuntaina päästään Koskenharjulle, Jämsän fanit. Kun fani kiittää joukkuetta taistelusta pelin jälkeen, se #muuten tuntuu hyvälle. Kiitos myös meidän puolesta!

Negatiiviset: Juuso pääsi mukaa.. eikun, vaivat, tyhmät virheet erityisesti etenemispuolella, tappio, sade.

Erikoismaininnat: Mikko Viljami Watia pelasi eilen sadannen itälohkon ottelunsa! Mies oli niin liekeissä, että oli ihan pakko päästää kikkailemaan myös lavalle. PPL:n suuntaan semmoinen huomio, että kun tulette plakaattia ja kukkia ja itälohkon elinikäistä kausikorttia sunnuntaina Koskenharjulle tuomaan, huomioikaa ne pysäköintikiellot. Parkkipirkot on ärhäköitä.

Ottelun tilastot tästä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.