1 – 1

Olipahan ottelu! Ensinnäkin, Lohi pisti pöytään koputustermein vähintään jätkäparin. Ollaan voitettu tällä kaudella koputuskierroksia kymppihailla, ristiseiskalla ja eilenkin vietiin korkeintaan akka-kymppi -yhdistelmällä. Sotkamon Jymy koputtaa syksyisin yleensä vain kuvakorteilla ja akkaparihan se sieltä tuli. Ei auta, potti on kuitattava ja viimeinen jako on todennäköisesti viikon päästä Kainuussa.

Upea peli!

Yli 400 silmäparia (tai mistä minä tiedän, oliko silmäpuoliakin paikalla pelituomarin lisäksi…) todisti erinomaisen tasokasta suomisarjaottelua Koskenharjulla, lähes aurinkoisessa säässä. Lähes aurinkoisessa siksi, että aurinko paistoi, mutta vesisade ja pilvirintama olivat varanneet kenttävuoron, eikä edes karsintapelin tärkeys aja varauksien yli. Ei täällä, eikä Kainuussa.

Lohi tuli pelin alkuun sillä tahdolla, taidolla ja kiimalla, jolla pitikin. Heti ensimmäisen aloittavalla Tuomas Mattila ja Ville Rauhala, ykköskärjen kotiuttajat, pääsivät yrittämään kotiutusta ja jälkimmäinen onnistuneesti. Tasoittavalla myös Sotkamon kärki toimi, mutta kotiutusyritykset puolustettiin hienosti. Toisessa vuorossa kotiutettiin sitten liukuhihnalta: kuusi yritystä, kolme onnistumista. Rauhala kerran ja Heikki Koivula kahdesti. Sotkamo kavensi kolmannen tasoittavalla parin juoksun verran, mutta Koivula löi kolmannen juoksunsa neljännessä vuorossa ja jakso meille 5-2 vakuuttavan esityksen jälkeen.

Sitkeitä ovat Kainuussa

Kuten kaikki vaimoni tuntevat tietävät, sitkeitä on kainuulaiset; jaksanut yli kymmenen vuotta katsella minua. Ja niinhän sieltä taas tuli, kaikenlaista. Enkä siis puhu enää meidän kotioloista, vaan siitä pesäpallopelistä Koskenharjulla. Jymy meni 0-2 johtoon heti avausvuorossa ja roikuimme mukana aina kolmanteen vuoroon. Yritimme psyykkisen valmentajamme J-P Kuneliauskaksen johdolla kuvitella taululle neljännen vuoron ja kaksi paloa, että pääsisimme Lohen kuuluisaan vastavirtamoodiin ja takaa-ajoon, mutta ei auttanut meditointi. Neljännen aloittavalla Jymy naulasi jakson tennislukemiin 0-6 ja pääsimme keskittymään jatkopalloihin.

Nähtiin jo se tikkari mistä nuolaista

Ja Jopo ei sitten keksi tuosta otsikosta mitään kaksimielistä, eihän? Supervuorossa ja kotiutuskisassa ulkopelimme oli täydellistä. Supervuoro nollille, eikä Sotkamo tainnut saada edes kakkostilannetta. Itsehän teimme tilanteen ja kokeilimme jopa kotiuttamista, mutta ei maistunut. Kotiutuskisassa Sotkamo teki yhden juoksun vastustamattomalla saumapuhkaisulla. Loput parit Karttunen kuori aseista helpommin kuin klementiinin. Minä kun en noita todennäköisyyslaskentoja osaa tällä nykyisen opetussuunnitelman numerojärjestelmällä laskea, niin en tiedä mikä on todennäköisyys voittaa kun tulee kotiutuskisaa tasoittamaan vain yhden juoksun takaa-ajoasemassa. Ehkä se on 50-50, voi voittaa tai sitten ei. Peiliin pitää katsoa, että emme siihen pystyneet. Tietenkin kaikkia paikallaolleita jäi harmittamaan jo toisessa parissa tullut tasoitusjuoksu, joka ei tuonut meille napakymppiä. Syöttötuomari ennakoi pahasti ja pelituomari ei uskaltanut oikeata tuomiota tehdä, joten nollille jäätiin. Ja nyt sitten entiset tuomarikollegat ja muut entiset kaverit: en minä täällä tuomareita teilaa ja syytä tappiosta. Tuomarit olivat eilen loistavia, tänään hyviä. Itse ei sitä tasoitus-/voittojuoksua viidellä parilla saatu aikaan, mutta tuo juoksu oli valitettavan selvä tilanne poltettavaksi. Meille ei riittänyt edes virheetön ulkopeli supervuorossa ja kotiutuskisassa voittoon, siksi tätä ei oikein voi puolustella sillä, että tuomarit tekee vähemmän virheitä. Pelin oikein tehdyt tilastot löytyvät vaikkapa tästä.

Katseet tiistaihin

Oletko koskaan käynyt vaikkapa Ruunaan koskilla heittelemässä viehettä tai perhoa? Tai kenties jossain pohjoisen Suomen kohteessa? Oletko saanut siellä semmosen upean Lohen? Ei semmoista pussissa kasvatettua kirjolohta, vaan villin ja vapaan jalokalan. Oletko kokeillut tainnuttaa sitä puolihuolimattomasti kopauttamalla? Taintuuko semmoinen iso, kiimainen kutumötikkä kertahuitaisulla? Vai sätkiikö ja potkiiko? Voiko se karata vielä koskeen ja puskea ylävirtaan? Vastaukset minua askarruttaviin kysymyksiin voi lähettää tänne Palokkaan, koska en minä tiedä. En minä oikeasti ole mitään kunnollista kalaa virvelillä saanut. Saakeli Ruunaallakin tuli vain kiloinen hauki vaikka kyllä minä kaikkeni yritin. Postilla ei kannata lähettää, emme kuulu Tanen alueeseen ja kaikki viikoittaiset urheilujulkaisutkin myöhästyvät. Tule vaikka käymään, keitetään kahvit.

Huomenna on ansaittu kehonhuoltopäivä, tiistaina palataan rikospaikalle harjoittelemaan jotain uutta ja varmistamaan vanhoja taitoja. Harjoituksiin on vapaa pääsy, Pub Laiton ei ole valitettavasti auki, mutta kahvit tarjotaan kaikille jotka lupaavat meihin edelleen uskoa. Ensi lauantaina nähdään, sätkiikö tämä jalokala vielä vai taintuuko se Jymyn vahvaan iskuun.

Tämän Lohen tarina ei ole ohi, mutta onneksi tämä nettiartikkeli on.

Loppuun kuitenkin vielä kuva-arvoitus: onko alla näkyvä kuva a) New Kids On The Blockin keikan loppyryysis Lahdesta vuonna 1998, b) Jounin Kaupan ämpärijono Äkäslompolosta, c) Skifflepappojen Saksan kiertueen avauskeikan puoliajalla pakoon lähtevien härdelli vai d) Lohen pelin jälkeinen liikennekaaos Taulumäeltä? Tähän oikein vastaamalla voi voittaa yhteisen illanvieton some-tv:n edelläkävijäohjaajan, Joonas Huovisen (ei sen kiekkoilijan) kanssa! Jopo tarjoaa kahvit. Upeaa pyyteetöntä, Jopo!

pelijuttuun

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.